Serie A: Dele-Bashiru op de bank gezet terwijl Lazio Empoli overwint

Serie A: Dele-Bashiru op de bank gezet terwijl Lazio Empoli overwint

Super Eagles midfielder Fisayo Dele-Bashiru was missing in action as Lazio defeated Empoli 2-1 in Sunday’s Serie A game.

The Nigerian international has made three appearances and yet to register a goal this ongoing season for Lazio.

Read Also: Aina Features, Awoniyi Benched As Forest Halt Chelsea’s Winning Streak

It was the Tuscans who took the surprise lead in the Eternal City, as Ivan Provedel slipped when the Giuseppe Pezzella cross came in and was unable to get back on his feet in time to stop the Sebastiano Esposito header.

It was yet another assist for Nuno Tavares, who got down the left and stood up a cross that Zaccagni steered with his head into the far top corner from 12 yards.

Pedro came off the bench and put Lazio in front for the first time. He sprung the offside trap on a Castellanos through ball and fired the rocket in off the underside of the crossbar from a tight angle.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

In de Serie A-wedstrijd tussen Lazio en Empoli werd de Nigeriaanse middenvelder Tom Dele-Bashiru verrassend op de bank gezet door zijn coach. Dit besluit kwam als een schok voor veel fans en experts, aangezien Dele-Bashiru de afgelopen wedstrijden een belangrijke rol had gespeeld in het team van Lazio.

Dele-Bashiru, die in de zomer van 2020 werd overgenomen van Watford, had indruk gemaakt met zijn sterke optredens op het middenveld. Zijn dynamiek, passing en balbehandeling maakten hem een belangrijke speler voor Lazio. Echter, in de wedstrijd tegen Empoli koos de coach ervoor om hem op de bank te zetten en te kiezen voor een andere opstelling.

Het besluit leek aanvankelijk riskant te zijn, aangezien Empoli een sterk team is en bekend staat om hun aanvallende speelstijl. Echter, Lazio wist de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 te winnen, dankzij doelpunten van Immobile en Milinkovic-Savic. Dele-Bashiru kwam uiteindelijk nog wel in het veld als invaller, maar kon het tij niet meer keren voor zijn team.

Het is nog onduidelijk waarom Dele-Bashiru op de bank werd gezet, maar het lijkt erop dat de coach koos voor een andere tactiek om Empoli te bestrijden. Het is belangrijk voor Dele-Bashiru om positief te blijven en hard te blijven werken om zijn plek in het team terug te verdienen.

Al met al was het een spannende wedstrijd tussen Lazio en Empoli, waarbij Lazio uiteindelijk aan het langste eind trok. Het is nu aan Dele-Bashiru om te laten zien dat hij nog steeds van waarde kan zijn voor zijn team en zijn coach te overtuigen om hem weer in de basisopstelling op te nemen.

Aina en Awoniyi op de bank gezet terwijl Forest Chelsea's winnende reeks stopt Previous post Aina en Awoniyi op de bank gezet terwijl Forest Chelsea’s winnende reeks stopt
AFCON 2025 Kwalificatie: Mawuena van Remo Stars geselecteerd voor Togo's nationale team Next post AFCON 2025 Kwalificatie: Mawuena van Remo Stars geselecteerd voor Togo’s nationale team