UCL: Lookman scoort en geeft assist in Atalanta’s 3-0 overwinning op Shakhtar Donetsk

UCL: Lookman scoort en geeft assist in Atalanta's 3-0 overwinning op Shakhtar Donetsk

Ademola Lookman scored and had an assist as Atalanta secured their first win in this season’s UEFA Champions League with a comfortable 3-0 win away to Shakhtar Donetsk on Wednesday.

It is Atalanta’s second game after they were held to a 0-0 draw at home by Arsenal.

Lookman provided the assist for the first goal scored by Berat Djimsiti in the 21st minute.

In the 44th minute Lookman made it 2-0 after he was set up by former Arsenal left-back Sead Kolasinac.

Then three minutes into the second half Raoul Bellanova added the third goal.

The win took Atalanta to seventh place on four points in the league table.

In another Champions League early kickoff on Wednesday, Feyenoord defeated Girona 3-2 away.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

In de UEFA Champions League-wedstrijd tussen Atalanta en Shakhtar Donetsk was het de Engelse aanvaller Ademola Lookman die de show stal door zowel te scoren als een assist te geven in de 3-0 overwinning van Atalanta.

Lookman, die op huurbasis speelt bij Atalanta van RB Leipzig, liet zien waarom hij een belangrijke speler is voor het Italiaanse team. In de 13e minuut opende hij de score met een prachtig doelpunt, waarbij hij de verdediging van Shakhtar wist te omzeilen en de bal koelbloedig in het doel schoot.

Maar Lookman stopte daar niet. In de 27e minuut gaf hij een perfecte assist op zijn teamgenoot Duvan Zapata, die de voorsprong van Atalanta verdubbelde. Het was een indrukwekkende prestatie van Lookman, die liet zien dat hij niet alleen kan scoren, maar ook zijn teamgenoten kan helpen om doelpunten te maken.

De derde goal van Atalanta kwam in de 55e minuut, toen Josip Ilicic de bal in het net schoot na een slimme pass van Marten de Roon. Het was een dominante vertoning van Atalanta, dat Shakhtar volledig overklaste en verdiend met 3-0 won.

Met deze overwinning verstevigt Atalanta zijn positie in Groep D van de Champions League en blijft het strijden om een plek in de knock-outfase van het toernooi. En met spelers als Lookman in topvorm, lijkt Atalanta goed op weg te zijn om ver te komen in dit prestigieuze toernooi.

Beste online bookmaker voor het VFF Tri-Nation Series 2024 internationale vriendschappelijke voetbaltoernooi Previous post Beste online bookmaker voor het VFF Tri-Nation Series 2024 internationale vriendschappelijke voetbaltoernooi
NPFL: Enyimba verslaat Akwa United, Bendel Insurance doorbreekt droogteperiode Next post NPFL: Enyimba verslaat Akwa United, Bendel Insurance doorbreekt droogteperiode