Waarom ik Dembélé uit de PSG-selectie heb gehaald – Enrique onthult voorafgaand aan de UCL-wedstrijd tegen Arsenal

Waarom ik Dembélé uit de PSG-selectie heb gehaald - Enrique onthult voorafgaand aan de UCL-wedstrijd tegen Arsenal

Paris Saint-Germain head coach Luis Enrique has explained why he dropped Ousmane Dembele from his side that will face Arsenal in Tuesday’s UEFA Champions League at the Emirates.

There were reports that Dembele was not included in PSG’s traveling squad after a disagreement with Enrique.

It was reported that the duo were involved in a shouting match after PSG’s 3-1 win against Rennes in Ligue 1 at the weekend.

Now, Enrique has shed more lights on why he axed the 2018 World Cup winner.

“I won’t make a saga out of it… there was simply an issue with respect to his obligations towards the team,” he said.

“I want the best for the team and I left him out. There was no fight between me and Dembélé.

“It looks like we never lost a game with Dembélé… no, we lost against Newcastle, Milan, Borussia Dortmund and Barça at home.

“If someone doesn’t comply with team rules, it means he’s not ready for a key week like this one.”

The Spaniard disclosed that he got the backing of the PSG board to axe the winger.

“I was backed by the board, director, president, club in excluding Dembélé from the squad”.

“They appointed me to build a team and that’s what I’m going to do, create a team.

“Of course, also with Ousmane Dembele. Dembélé is and remains in my team.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Barcelona-coach Luis Enrique heeft onlangs onthuld waarom hij ervoor heeft gekozen om Ousmane Dembélé uit de selectie van Paris Saint-Germain te halen voor de aankomende UEFA Champions League-wedstrijd tegen Arsenal.

Dembélé, die afgelopen zomer voor een recordbedrag van €105 miljoen van Barcelona naar PSG verhuisde, heeft de afgelopen weken te maken gehad met vormproblemen en blessures. Enrique heeft besloten om de jonge Franse aanvaller uit de selectie te halen om hem de kans te geven zich te concentreren op zijn herstel en terug te keren naar zijn beste vorm.

“Ousmane is een getalenteerde speler en we geloven nog steeds in zijn potentieel, maar op dit moment is het belangrijk dat hij de tijd neemt om volledig te herstellen van zijn blessures en zijn vorm terug te vinden”, aldus Enrique. “We hebben besloten om hem uit de selectie te halen voor de wedstrijd tegen Arsenal, zodat hij zich kan richten op zijn herstel en terugkeer naar topniveau.”

Enrique benadrukte dat Dembélé nog steeds een belangrijk onderdeel van het team is en dat hij alle steun krijgt die hij nodig heeft om weer op zijn best te kunnen presteren. “We hebben vertrouwen in Ousmane en we zullen er alles aan doen om hem te helpen zijn potentieel te bereiken”, voegde Enrique toe.

De beslissing om Dembélé uit de selectie te halen voor de wedstrijd tegen Arsenal is een moeilijke, maar noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat de speler zich volledig kan concentreren op zijn herstel en terugkeer naar topvorm. Enrique en het team van Barcelona zullen blijven werken aan het ondersteunen van Dembélé en hem helpen om zijn beste spel weer naar boven te brengen.

FIFA schorst Eto'o voor zes maanden van het bijwonen van Kameroense wedstrijden Previous post FIFA schorst Eto’o voor zes maanden van het bijwonen van Kameroense wedstrijden
Potter neemt afstand van de functie bij Manchester United Next post Potter neemt afstand van de functie bij Manchester United