Hoe Cucurella zijn medespelers beter maakt – Maresca

Hoe Cucurella zijn medespelers beter maakt - Maresca

Enzo Maresca was full of praise for Marc Cucurella believes the Spaniard is making the players around him better.

Chelsea paid more than £60m to sign Cucurella from Brighton in 2022 and he struggled in his first season at Stamford Bridge.

The left-back was even booed by his own fans as the Blues slumped to a 12th placed finish.

Last summer Cucurella was close to joining Manchester United on loan, but he ended up staying at Chelsea and had a good campaign, especially towards the end of the season.

With Chelsea struggling in a game against Aston Villa, Mauricio Pochettino made a tactical switch which saw Cucurella invert into midfield when the team were in possession, a role he instantly took to.

He now looked like a player reborn and carried that form onto the international stage with Spain where he shone as they won Euro 2024.

Cucurella is now one of the first names on the team sheet and has established himself as Chelsea’s first choice left back and a key player for the club.

The 26-year-old, who has transformed his Chelsea career is now very much a fan favourite and Maresca was full of praise for him ahead of the game against his former side Brighton.

“Marc is very important, Marc has something you sometimes struggle to find in players,” he told reporters (via caughtoffside.com).

“Marc is good, he is also making good the players around him because he is a guy that is always talking, always demanding and when you have five, six or seven players like Marc, always talking and improving the other players, it is something important. I’m very happy with Marc.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Marcos Maresca, een voetbalanalist en expert op het gebied van tactiek en spelersontwikkeling, heeft onlangs een interessant artikel geschreven over hoe Marc Cucurella zijn medespelers beter maakt op het voetbalveld.

Cucurella, een talentvolle linksback die momenteel speelt voor Getafe CF in de Spaanse La Liga, staat bekend om zijn uitstekende technische vaardigheden en zijn vermogen om het spel te lezen. Maar volgens Maresca is het niet alleen zijn individuele kwaliteiten die hem zo waardevol maken voor zijn teamgenoten, maar ook zijn vermogen om anderen te helpen excelleren.

Een van de manieren waarop Cucurella zijn medespelers beter maakt, is door constant te communiceren op het veld. Hij geeft aanwijzingen, moedigt zijn teamgenoten aan en wijst hen op mogelijke kansen en bedreigingen. Door zijn communicatieve vaardigheden zorgt hij ervoor dat zijn medespelers altijd op dezelfde golflengte zitten en optimaal kunnen samenwerken.

Daarnaast is Cucurella een echte teamspeler die altijd bereid is om zijn verdedigende taken uit te voeren en zijn medespelers te ondersteunen waar nodig. Hij is niet bang om vuile meters te maken en hard te werken voor het teambelang. Dit voorbeeldige werkethiek inspireert zijn teamgenoten om hetzelfde te doen en zich volledig in te zetten voor het team.

Ook op tactisch vlak speelt Cucurella een belangrijke rol in het verbeteren van zijn medespelers. Hij begrijpt het spelletje als geen ander en weet precies waar hij moet staan en wat hij moet doen om zijn team succesvol te laten zijn. Door zijn slimme positionering en slimme beslissingen op het veld creëert hij ruimte voor zijn medespelers en maakt hij het hen gemakkelijker om kansen te creëren en doelpunten te scoren.

Al met al is Marc Cucurella niet alleen een uitstekende speler op individueel niveau, maar ook een waardevolle aanwinst voor zijn team vanwege zijn vermogen om zijn medespelers beter te maken. Zijn communicatieve vaardigheden, teamspel en tactisch inzicht dragen allemaal bij aan het succes van het team en maken hem tot een onmisbare schakel in het elftal van Getafe CF.

Olatunji scoort zijn zesde doelpunt van het seizoen voor Sparta Praag Previous post Olatunji scoort zijn zesde doelpunt van het seizoen voor Sparta Praag
Turkije: Osimhen wil graag zijn eerste doelpunt maken voor Galatasaray Next post Turkije: Osimhen wil graag zijn eerste doelpunt maken voor Galatasaray