Ik heb een ongeslagen record tegen de Super Eagles – Essien

Ik heb een ongeslagen record tegen de Super Eagles - Essien

Ghanaian football legend Michael Essien says the Black Stars hardly lose games anytime he’s on the pitch with the team against the Super Eagles.

The former Chelsea star has played twice against Nigeria without losing the game. 

Recall that he scored the opening goal as Ghana defeated Nigeria 2-1 in the quarterfinals of the 2008 Africa Cup of Nations.

Read Also: Dele-Bashiru Makes Europa League Team Of The Week

In an interview with Joy Sports, Essien noted that he never lost against the Super Eagles.

“My favourite game will be against Nigeria in the 2008 Africa Cup of Nations. I never lost against Nigeria while on the pitch,” he stated proudly.

“I played in the friendly in London. I did not play in the match at the 2006 AFCON. If I’m on the pitch, we don’t lose. We were losing (referring to the 2008 AFCON match) and I scored.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Michael Essien, voormalig middenvelder van het Ghanese nationale voetbalteam, staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties op het veld. Een van de opvallende feiten over Essien is zijn ongeslagen record tegen het Nigeriaanse nationale team, de Super Eagles.

Essien heeft in zijn carrière meerdere keren tegen Nigeria gespeeld en heeft nooit een wedstrijd tegen hen verloren. Dit is een opmerkelijke prestatie gezien de rivaliteit tussen de twee landen en de kwaliteit van het Nigeriaanse team.

De voormalige Chelsea-speler heeft laten zien dat hij een belangrijke speler is in wedstrijden tegen Nigeria, met zijn sterke fysieke spel en vermogen om zowel verdedigend als aanvallend bij te dragen. Zijn dominante optredens hebben bijgedragen aan de successen van het Ghanese team tegen hun Nigeriaanse rivalen.

Essien’s ongeslagen record tegen de Super Eagles is een bron van trots voor zowel hemzelf als voor de Ghanese fans. Het toont zijn vastberadenheid en kwaliteiten als speler, en zijn vermogen om te presteren op het hoogste niveau, zelfs tegen sterke tegenstanders.

Hoewel Essien niet langer actief is als professionele voetballer, blijft zijn ongeslagen record tegen Nigeria een indrukwekkende prestatie die zijn nalatenschap in het Ghanese voetbal versterkt. Het zal altijd herinnerd worden als een van de vele hoogtepunten in de carrière van deze legendarische speler.

Sanchez in topvorm bij Chelsea Previous post Sanchez in topvorm bij Chelsea
'Voormalig Napoli-baas Guintoli: 'Deal met Osimhen was de moeilijkste uit mijn carrière' Next post ‘Voormalig Napoli-baas Guintoli: ‘Deal met Osimhen was de moeilijkste uit mijn carrière’