Oliseh prijst Arsenal voor solide vertoning tegen Manchester City

Oliseh prijst Arsenal voor solide vertoning tegen Manchester City

Former Super Eagles head coach, Sunday Oliseh praised Arsenal for their defensive solidity against Manchester City.

The two teams battled to a thrilling 2-2 draw in their Premier League encounter at the Etihad Stadium on Sunday.

Arsenal played the entire second half with 10-men after Leandro Trossard was sent off just before the break.

Erling Haaland gave Manchester City the lead after nine minutes following an assist from Savinho.

Read Also:EPL: Man City Escape Home Defeat, Hold 10-Man Arsenal To 2-2 Draw

Arsenal rallied with Ricardo Calafiori firing home from outside the box on 22 minutes, while Brazil international Gabriel gave them the lead few minutes later.

Substitute John Stones however salvaged a point for City deep into stoppage time.

Oliseh believed Mikel Arteta’s Arsenal deserved more from the game.

“Arsenal totally deserved victory over Man. City. This doubtful red card saved Man. City some thrashing from a well organised Arsenal side in my opinion. compact,direct playing with a world class goal keeper. Arsenal could be champions this year,” he wrote on X.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Voormalig Nigeriaans international en voetbalanalist Sunday Oliseh heeft Arsenal geprezen voor hun solide vertoning tegen Manchester City. De Gunners slaagden erin om een gelijkspel te behalen tegen de regerend kampioen van de Premier League, wat een indrukwekkende prestatie is gezien de recente vorm van City.

Oliseh was vooral onder de indruk van de defensieve organisatie van Arsenal, die erin slaagde om de aanvalslinie van City effectief te neutraliseren. Hij prees ook de tactische aanpak van manager Mikel Arteta, die zijn team goed had voorbereid op de wedstrijd en hen in staat stelde om compact te verdedigen en gevaarlijke tegenaanvallen op te zetten.

De voormalige middenvelder benadrukte ook het belang van ervaren spelers zoals Pierre-Emerick Aubameyang en Granit Xhaka, die een leidende rol speelden in het team en hielpen om de jongere spelers te motiveren en te inspireren.

Oliseh gelooft dat deze solide vertoning tegen een topclub als Manchester City een positief signaal is voor Arsenal en hun fans. Het toont aan dat het team in staat is om te concurreren met de beste teams in de competitie en dat ze op de goede weg zijn om weer succesvol te worden.

Hij benadrukte echter ook dat Arsenal nog steeds ruimte heeft voor verbetering en dat ze consistent moeten blijven presteren om hun doelen voor dit seizoen te bereiken. Met de juiste mentaliteit en vastberadenheid gelooft Oliseh dat Arsenal in staat is om een serieuze uitdager te worden voor de titel in de Premier League.

Arokodare scoort zijn 6e doelpunt van het seizoen in Genk's thuisoverwinning Previous post Arokodare scoort zijn 6e doelpunt van het seizoen in Genk’s thuisoverwinning
Enyimba gelukkig om groepsfaseplek te bemachtigen in CAF Confederation Cup - Olanrewaju Next post Enyimba gelukkig om groepsfaseplek te bemachtigen in CAF Confederation Cup – Olanrewaju