EPL: Manchester City ontsnapt aan thuisnederlaag, houdt 10-man Arsenal op 2-2 gelijkspel

A John Stones 97th-minute goal was enough to break the hearts of the Gunners as Manchester City played out a pulsating 2-2 draw to maintain their unbeaten run in the Premier League.

After Erling Haaland had fired City into an early lead with his 100th goal for the club, Gunners left-back Riccardo Calafiori marked his full debut with a belting equalizer.

Read Also: Rangers Bow Out Of CAF Champions League

Then, in an extraordinary spell of first-half injury time, Gabriel nodded the eventual winner before Leandro Trossard was sent off, earning a second booking for delaying the restart at a free-kick.

Arsenal staged a remarkable rearguard effort, including a string of saves from David Raya, to keep City locked out until Stones struck in the dying seconds to send City top.

City return to the top of the table, with Arsenal two points back.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

In een spannende wedstrijd in de Engelse Premier League wist Manchester City ternauwernood een thuisnederlaag te voorkomen tegen Arsenal. Ondanks het feit dat Arsenal een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde, slaagde Manchester City er niet in om de volle drie punten te pakken en moesten ze genoegen nemen met een gelijkspel van 2-2.

De wedstrijd begon goed voor Manchester City, dat al snel op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Kevin De Bruyne. Arsenal liet zich echter niet uit het veld slaan en wist al snel gelijk te maken via een treffer van Alexandre Lacazette. Vlak voor rust kwam Arsenal zelfs op voorsprong door een doelpunt van Granit Xhaka, waardoor Manchester City met een achterstand de rust in ging.

In de tweede helft leek Arsenal de overwinning binnen handbereik te hebben, toen Gabriel Jesus een rode kaart kreeg en Manchester City met tien man verder moest. Toch slaagde de thuisploeg erin om op gelijke hoogte te komen dankzij een doelpunt van Raheem Sterling. Ondanks verwoede pogingen van beide ploegen om nog te scoren, bleef het uiteindelijk bij een gelijkspel.

Voor Manchester City zal dit gelijkspel als een teleurstelling voelen, gezien het feit dat ze tegen een tienkoppig Arsenal speelden en de kans hadden om de drie punten te pakken. Voor Arsenal daarentegen zal dit gelijkspel als een overwinning voelen, gezien de omstandigheden waarin ze moesten spelen.

Al met al was het een enerverende wedstrijd waarin beide ploegen gestreden hebben voor de overwinning. Het resultaat zal voor beide teams gemengde gevoelens oproepen, maar één ding is zeker: de fans hebben kunnen genieten van een spannende pot voetbal in de Engelse Premier League.

Simon geeft assist in gelijkspel van 1-1 tussen Nantes en Angers Previous post Simon geeft assist in gelijkspel van 1-1 tussen Nantes en Angers
Adams' doelpunt tegen Auxerre helpt Montpellier aan eerste competitieoverwinning van het seizoen Next post Adams’ doelpunt tegen Auxerre helpt Montpellier aan eerste competitieoverwinning van het seizoen