Ik zou graag een coach willen zijn – Xhaka

Ik zou graag een coach willen zijn - Xhaka

Bayer Leverkusen midfielder Granit Xhaka has expressed his desire to be a coach after he retires from football.

Recall that the former Arsenal captain is in his second season at Bayer.

And his brother, Taulant Xhaka, said a return to former club FC Basel could be on.

Read Also: Premier League: Chelsea Cruise Past West Ham In London Derby

He told Blick: “It could work. There is a plan. I won’t say any more.

“I, too, would like to complete the coaching training course like my brother. The idea would be that Granit would become head coach and I would be his assistant. I see myself more in this role, in communication with the players.”

Granit’s deal with Bayer runs to 2028.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Granit Xhaka is een professionele voetballer die momenteel speelt voor Arsenal en het nationale team van Zwitserland. Naast zijn succes op het veld, heeft Xhaka ook interesse getoond in het coachen van jonge spelers en het delen van zijn kennis en ervaring met anderen.

Xhaka heeft in interviews aangegeven dat hij graag een coach zou willen zijn na zijn actieve carrière als speler. Hij gelooft dat hij veel te bieden heeft aan jonge spelers en dat hij hen kan helpen om hun volledige potentieel te bereiken.

Als coach zou Xhaka zijn ervaring als professionele voetballer kunnen gebruiken om spelers te begeleiden en te motiveren. Hij begrijpt de druk en uitdagingen waarmee jonge spelers te maken krijgen en zou hen kunnen helpen om hiermee om te gaan.

Xhaka heeft laten zien dat hij een leider is op het veld en dat hij beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Deze eigenschappen zouden hem goed van pas komen als coach, omdat hij in staat zou zijn om spelers te inspireren en te begeleiden.

Het is nog niet duidelijk wanneer Xhaka precies de stap naar coaching zal zetten, aangezien hij momenteel nog actief is als speler. Maar het feit dat hij al nadenkt over zijn toekomst als coach laat zien dat hij serieus is over zijn wens om anderen te helpen in de voetbalwereld.

Al met al lijkt Granit Xhaka goed op weg te zijn om een succesvolle coach te worden. Met zijn ervaring, leiderschap en passie voor het spel, zou hij een waardevolle toevoeging zijn aan elke voetbalacademie of team. We kijken uit naar wat de toekomst zal brengen voor deze veelbelovende coach in spe.

Chelsea verslaat West Ham in Londen Derby in de Premier League Previous post Chelsea verslaat West Ham in Londen Derby in de Premier League
Maresca evenaart Guardiola's prestatie in de Premier League Next post Maresca evenaart Guardiola’s prestatie in de Premier League