Mijn doel is om de VS naar succes te leiden in het WK van 2026 – Pochettino

Mijn doel is om de VS naar succes te leiden in het WK van 2026 - Pochettino

Former Chelsea boss Mauricio Pochettino has reiterated that his major goal is to lead the USA to success at the 2026 World Cup.

Recall that the Argentina tactician was appointed USA coach earlier this month.

In a chat with Soccer Podcast, Pochettino stated that he can make a positive impact with the quality of players at his disposal.

“The big goal is the World Cup at home in the summer of 2026. We will have time to prepare for the WC,” added Pochettino.

Read Also: Jackson: Winning, Not Scoring Is Important To Me At Chelsea

“I think it was really positive (the presentation), it was so nice. I feel a very warm welcome.

“Yes, I think (the press conference) was completely different compared to my last jobs.

“It’s like your first day at school. Because we have never worked in a national team… I think it will be the hardest… You accept that you will be with the players for a few days and then (drying his hands).

“It will be a challenge from a tactical point of view, because we have to adapt and be flexible with the qualities we (have). We will be protagonists and when we don’t have the ball we will press so high. And we will have to make an effort.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Mauricio Pochettino, de voormalige manager van Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain, heeft onlangs zijn ambitie uitgesproken om de Verenigde Staten naar succes te leiden in het Wereldkampioenschap van 2026. Met het toernooi dat voor het eerst in de geschiedenis in drie landen wordt gehouden – de VS, Canada en Mexico – ziet Pochettino een unieke kans om het Amerikaanse voetbal naar nieuwe hoogten te brengen.

Pochettino staat bekend om zijn tactische kennis en vermogen om spelers te motiveren en te ontwikkelen. Zijn succesvolle stints bij Tottenham en PSG hebben hem een reputatie bezorgd als een van de beste managers ter wereld. Nu wil hij die expertise gebruiken om het Amerikaanse nationale team te helpen bij het behalen van succes op het grootste podium van allemaal.

De VS heeft in het verleden enkele indrukwekkende prestaties geleverd op het WK, met als hoogtepunt de halve finale in 1930. Sindsdien is het team echter niet meer zo ver gekomen en heeft het moeite gehad om zich te meten met de topnaties in het internationale voetbal. Pochettino gelooft dat met de juiste aanpak en strategie, de VS in staat is om een serieuze uitdager te worden voor de titel in 2026.

Om dit doel te bereiken, zal Pochettino zich richten op het ontwikkelen van jong talent en het opbouwen van een sterke teamgeest binnen de selectie. Hij zal ook werken aan het verbeteren van de tactische discipline en het spel van het team, om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn om te concurreren met de beste teams ter wereld.

Met nog vijf jaar te gaan tot het WK van 2026, heeft Pochettino voldoende tijd om zijn plannen uit te voeren en het Amerikaanse voetbal naar nieuwe hoogten te brengen. Als hij slaagt in zijn missie, zou dat een enorme boost betekenen voor het voetbal in de VS en een gedenkwaardig hoofdstuk toevoegen aan zijn indrukwekkende carrière als manager.

Jackson: Winnen, niet scoren is belangrijk voor mij bij Chelsea Previous post Jackson: Winnen, niet scoren is belangrijk voor mij bij Chelsea
Daga optimistisch dat Enyimba groepsfase ticket zal bemachtigen in de CAF Confederation Cup Next post Daga optimistisch dat Enyimba groepsfase ticket zal bemachtigen in de CAF Confederation Cup