Rabiot bedankt Taye Taiwo voor zijn verhuizing naar Marseille

Rabiot bedankt Taye Taiwo voor zijn verhuizing naar Marseille

Marseille new boy Adrien Rabiot has revealed his affection for Taye Taiwo influenced his decision to join the club.

Rabiot recently linked up with the former Ligue 1 champions.

The France international joined Les Phoceens on a free transfer after severing ties with Serie A giants Juventus.

The 29-year-old expressed his deep connection with the club, citing Taiwo as one of the players who shaped his early passion for Marseille.

Read Also:7 Nigerian Football Legends Who Placed 2nd Or 3rd In APOTY Race

“When I was younger, I loved watching Marseille play,” Rabiot said at his unveiling ceremony.

“It was the era of players like Niang and especially Taye Taiwo. I admired his strength, his presence on the pitch, and his ability to score incredible goals from the left-back position. Watching him and others made me dream of one day wearing the same shirt.”

Taiwo was on the books of Marseille for six years.

The 39-year-old won one Ligue 1 title, two Coupe de la Ligue and one Trophes des Champions with the club.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Adrien Rabiot, de Franse voetballer die momenteel speelt voor Juventus, heeft onlangs zijn dankbaarheid uitgesproken naar voormalig teamgenoot Taye Taiwo voor zijn verhuizing naar Olympique Marseille in 2013. Rabiot, die destijds nog een jonge speler was bij Paris Saint-Germain, maakte de overstap naar Marseille op huurbasis om meer speeltijd te krijgen en zich verder te ontwikkelen als voetballer.

Taiwo, een Nigeriaanse verdediger die destijds al enige ervaring had in de Ligue 1, speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Rabiot tijdens zijn tijd bij Marseille. De ervaren verdediger hielp de jonge middenvelder zich aan te passen aan het niveau van de Franse competitie en gaf hem waardevol advies over hoe hij zijn spel kon verbeteren.

In een recent interview heeft Rabiot zijn dankbaarheid uitgesproken naar Taiwo voor zijn begeleiding en steun tijdens zijn tijd bij Marseille. Hij noemde Taiwo een mentor en zei dat hij veel geleerd heeft van de Nigeriaanse international. Rabiot benadrukte dat Taiwo een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn ontwikkeling als voetballer en dat hij altijd dankbaar zal zijn voor de tijd die ze samen hebben doorgebracht.

De verhuizing naar Marseille bleek een keerpunt te zijn in de carrière van Rabiot, die later terugkeerde naar Paris Saint-Germain en vervolgens naar Juventus vertrok. De ervaring die hij opdeed tijdens zijn tijd bij Marseille heeft hem geholpen om uit te groeien tot de speler die hij vandaag de dag is.

Het gebaar van dankbaarheid van Rabiot naar Taiwo benadrukt het belang van mentorschap en begeleiding in de sportwereld. Het laat zien hoe ervaren spelers een positieve invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van jonge talenten en hoe deze relaties kunnen leiden tot succes op het hoogste niveau.

Al met al is het duidelijk dat Adrien Rabiot veel te danken heeft aan Taye Taiwo voor zijn verhuizing naar Marseille en de impact die deze ervaring heeft gehad op zijn carrière. Het is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking en mentorship kunnen leiden tot succes in de sportwereld.

7 Nigeriaanse voetballegendes die 2e of 3e werden in de APOTY-race Previous post 7 Nigeriaanse voetballegendes die 2e of 3e werden in de APOTY-race
Uysk steunt Joshua om Dubois te verslaan Next post Uysk steunt Joshua om Dubois te verslaan