Mikel prijst Lookman voor het kiezen van Nigeria boven Engeland

Mikel prijst Lookman voor het kiezen van Nigeria boven Engeland

Former Super Eagles captain John Mikel Obi says Ademola Lookman made the right decision by choosing to represent Nigeria at the senior level.

Lookman played for England at the youth level before later switching international allegiance.

The 26-year-old was cleared to play for Nigeria by FIFA in February 2022.

Mikel commended the Atalanta winger for opting to play for the three-time African champions whilst still at his prime.

Read Also:Hold Ibrahimovic Responsible For AC Milan Poor Start In Serie –Capello

“Players have to wait for a while before they decide they want to represent their African root. I genuinely think it shouldn’t be that way,” Mikel said on BeIN Sports.

“If you have decide where you want to play. If you decide you want to play for England, France or Germany, you have to wait, if you don’t get called up that’s your decision.

“If you are 20-year-old, make your decision, don’t wait until you are 26, 28. Don’t wait until you are past your best and we become a second option.

“I think Ademola Lookman made the right decision to switch quickly to represent Nigeria, and he’s done really well. He played well last season and he’s such a fantastic player.”

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Nigeriaanse voetballegende John Obi Mikel heeft recentelijk zijn lof uitgesproken voor Ademola Lookman, die ervoor heeft gekozen om voor het nationale team van Nigeria te spelen in plaats van voor Engeland. Lookman, die geboren is in Engeland en opgegroeid is in het Engelse voetbalsysteem, heeft ervoor gekozen om zijn internationale carrière voort te zetten met Nigeria.

Mikel, die zelf meer dan 90 interlands heeft gespeeld voor Nigeria, prijst de beslissing van Lookman en moedigt andere spelers met Nigeriaanse roots aan om hetzelfde te doen. Hij gelooft dat het spelen voor Nigeria een geweldige ervaring kan zijn en dat het team veel potentieel heeft om succesvol te zijn op het internationale toneel.

Het kiezen van een nationaal team is een belangrijke beslissing voor elke voetballer en het is vaak een emotionele keuze die verder gaat dan alleen het sportieve aspect. Voor spelers met dubbele nationaliteit kan het een lastige beslissing zijn om te kiezen tussen twee landen die ze als thuis beschouwen.

Lookman heeft aangegeven dat hij zich sterk verbonden voelt met zijn Nigeriaanse roots en dat hij trots is om voor het land van zijn voorouders te spelen. Hij gelooft dat hij een verschil kan maken in het Nigeriaanse team en hoopt bij te dragen aan het succes van het team in de toekomst.

Het is altijd mooi om te zien wanneer spelers kiezen voor hun hart en spelen voor het land dat hen het meest aanspreekt. Mikel en andere Nigeriaanse voetballegendes verwelkomen Lookman met open armen en kijken uit naar wat hij kan bijdragen aan het Nigeriaanse nationale team. Het is een spannende tijd voor het Nigeriaanse voetbal en de keuze van Lookman kan een positieve invloed hebben op de toekomst van het team.

Raptors forward Brown sidelined following surgery, according to Globalnews.ca Previous post Raptors forward Brown sidelined following surgery, according to Globalnews.ca
Napoli gedwongen om Osimhen toe te staan om op huurbasis naar Galatasaray te gaan - Manna Next post Napoli gedwongen om Osimhen toe te staan om op huurbasis naar Galatasaray te gaan – Manna