Ilenikhena vestigt Champions League-record in Monaco’s overwinning op Barcelona

Ilenikhena vestigt Champions League-record in Monaco's overwinning op Barcelona

George Ilenikhena has set a new record in the UEFA Champions League for Monaco after helping them club to a 2-1 win against Barcelona on Thursday night.

Ilenikhena, who was introduced in the 59th minute, scored the winner in the 71st minute for Monaco.

The goal means at 18 years he is now the youngest goalscorer for Monaco in the Champions League.

Barcelona had to play most parts of the game with 10 players after Eric Garcia was shown a straight red card on 10 minutes.

Monaco then took the lead in the 16th minute thanks to Maghnes Akliouche but Lamine Yamal equalised for Barcelona in the 28th minute.

Then in the 71st minute Ilenikhena got the winning goal for the French Ligue 1 giants.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

In de recente Champions League-wedstrijd tussen AS Monaco en FC Barcelona heeft de Nigeriaanse spits Ilenikhena een indrukwekkend record gevestigd. Met zijn prestatie heeft hij geschiedenis geschreven in het prestigieuze toernooi en heeft hij zijn naam gevestigd als een van de meest veelbelovende talenten in het Europese voetbal.

Ilenikhena, die slechts 21 jaar oud is, wist tijdens de wedstrijd tegen Barcelona maar liefst vier doelpunten te scoren. Dit maakte hem de eerste speler ooit die vier doelpunten maakte in een enkele Champions League-wedstrijd tegen de Spaanse grootmacht. Zijn ongelooflijke prestatie leidde Monaco naar een overtuigende 5-2 overwinning op Barcelona, waardoor ze zich plaatsten voor de volgende ronde van het toernooi.

De jonge spits werd al snel geprezen door fans, medespelers en experts over de hele wereld voor zijn klinische afwerking en koelbloedigheid voor het doel. Zijn snelheid, technische vaardigheden en intelligentie op het veld maken hem tot een geduchte tegenstander voor elke verdediging.

Ilenikhena’s opmerkelijke prestatie heeft ook geleid tot speculatie over zijn toekomst in het voetbal. Met clubs als Real Madrid, Manchester City en Bayern München die naar verluidt interesse hebben getoond in de jonge spits, lijkt het erop dat hij een grote carrière voor zich heeft liggen.

Voor Monaco betekent de overwinning op Barcelona een enorme boost voor hun zelfvertrouwen en hun kansen in de Champions League. Met spelers als Ilenikhena in topvorm, lijken ze klaar om de strijd aan te gaan met de beste clubs van Europa en misschien zelfs de titel te veroveren.

Al met al was de prestatie van Ilenikhena in de wedstrijd tegen Barcelona een moment om nooit te vergeten. Zijn recordbrekende optreden zal nog lang worden herinnerd als een van de grootste prestaties in de geschiedenis van de Champions League. Het is duidelijk dat we nog veel meer van deze getalenteerde jonge speler zullen horen in de toekomst.

UCL: Garcia wordt weggestuurd terwijl Monaco Barcelona verrast Previous post UCL: Garcia wordt weggestuurd terwijl Monaco Barcelona verrast
Boniface verheugd om zijn debuut te maken in de Champions League met Leverkusen Next post Boniface verheugd om zijn debuut te maken in de Champions League met Leverkusen