Super Eagles behouden 39e positie in de nieuwste FIFA-ranking

Super Eagles behouden 39e positie in de nieuwste FIFA-ranking


Nigeria’s Super Eagles maintained 39th position in the latest FIFA World ranking that was released on Thursday, September 19, 2024.

In Africa, the Eagles are in sixth position behind the likes of Morocco, Senegal, Egypt, Côte d’Ivoire and Tunisia.

The Atlas Lions of Morocco are Africa’s highest ranked team in 14th while Senegal and Egypt are 21st and 31st respectively.

Africa Cup of Nations champions Cote d’Ivoire are ranked 33rd and Tunisia occupy 36th place.

Libya, who will take on the Eagles on matchday 3 and 4 of the AFCON 2025 qualifiers dropped to 121 spot.

Despite an impressive outing during the AFCON 2025 qualifiers against Benin Republic and Rwanda the Eagles maintained Thierry position.

Under interim coach Austin Eguavoen, the team beat Benin Republic 3-0 in Uyo and drew goalless with Rwanda in Kigali.

Meanwhile, there are no changes in the top 10 in the FIFA World ranking.

World Cup champions Argentina remain at number one, France are second, Spain are third, England fourth and Brazil fifth.

In sixth place is Belgium, the Netherlands are seventh, Portugal occupy eight, Colombia in ninth and Italy 10th.

The next world ranking will be released on October 24.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Super Eagles, het nationale voetbalteam van Nigeria, hebben hun 39e positie behouden in de nieuwste FIFA-ranking die onlangs is vrijgegeven. Dit nieuws zal zeker een opluchting zijn voor de fans van het team, aangezien ze hun positie hebben weten te handhaven ondanks de recente wedstrijden.

De Super Eagles hebben de afgelopen maanden een aantal belangrijke wedstrijden gespeeld, waaronder kwalificatiewedstrijden voor grote toernooien zoals de Africa Cup of Nations en het Wereldkampioenschap. Hoewel ze niet altijd de gewenste resultaten hebben behaald, hebben ze toch genoeg punten weten te verzamelen om hun positie in de FIFA-ranking te behouden.

Het behouden van de 39e positie is een teken van stabiliteit en consistentie voor het Nigeriaanse team. Het laat zien dat ze in staat zijn om op internationaal niveau te concurreren en dat ze serieus worden genomen door andere voetbalnaties over de hele wereld.

De Super Eagles hebben een getalenteerd team met spelers die actief zijn in topcompetities over de hele wereld. Spelers zoals Victor Osimhen, Wilfred Ndidi en Alex Iwobi hebben allemaal bijgedragen aan het succes van het team en zullen naar verwachting blijven presteren in de toekomst.

Met de 39e positie in de FIFA-ranking kunnen de Super Eagles zich nu richten op hun volgende doelen, zoals kwalificatie voor grote toernooien en het verbeteren van hun prestaties op het veld. De fans zullen ongetwijfeld blij zijn met dit nieuws en hopen dat het team blijft groeien en succesvol blijft in de komende jaren.

Olatunji verklaart zich uitverkoren na doelpunt in Champions League Previous post Olatunji verklaart zich uitverkoren na doelpunt in Champions League
Afgerond: Nigeriaanse jongeling sluit zich aan bij Tsjechische club Slovan Liberec Next post Afgerond: Nigeriaanse jongeling sluit zich aan bij Tsjechische club Slovan Liberec