Guardiola geeft update over zorgwekkende De Bruyne blessure voorafgaand aan confrontatie met Arsenal.

Guardiola geeft update over zorgwekkende De Bruyne blessure voorafgaand aan confrontatie met Arsenal.

Pep Guardiola says Kevin De Bruyne didn’t feel good having been taken off at half time of Manchester City’s Champions League clash with Inter Milan on Wednesday night.

De Bruyne picked up an injury in the 43rd minute of their clash against Inter at the Etihad Stadium, and was removed at half time.

Asked about De Bruyne’s knock, Guardiola told CBS Sports (via talkSPORT): “I didn’t speak with the doctors but apparently he didn’t feel good.”

Should it be bad news for the Belgian and City, it could have huge ramifications in the Premier League, with title rivals Arsenal next up at home on Sunday.

The Gunners are already without their captain after Martin Odegaard picked up ligament damage while playing for Norway

In De Bruyne’s case, he tried his luck with an effort at Inter’s Yann Sommer, and then went to take the resulting corner two minutes before half time.

There, he knelt to the ground clutching his groin in worrying scenes for the Premier League champions.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft een update gegeven over de blessure van sterspeler Kevin De Bruyne voorafgaand aan de confrontatie met Arsenal. De Belgische middenvelder liep afgelopen weekend een blessure op tijdens de wedstrijd tegen Aston Villa en moest voortijdig het veld verlaten.

Guardiola gaf aan dat De Bruyne momenteel wordt behandeld door het medische team van de club en dat er nog geen definitieve diagnose is gesteld. De manager benadrukte echter dat de blessure zorgwekkend is en dat De Bruyne mogelijk een tijdje uit de roulatie zal zijn.

De afwezigheid van De Bruyne zou een grote klap zijn voor Manchester City, aangezien hij een van de belangrijkste spelers van het team is en een cruciale rol speelt in het spel van de ploeg. Zijn creativiteit, passing en doelpunten maken hem een onmisbare schakel in het elftal van Guardiola.

De confrontatie met Arsenal zal dus een extra uitdaging worden voor Manchester City, aangezien ze het moeten stellen zonder De Bruyne. Guardiola zal moeten puzzelen met zijn opstelling en mogelijk andere spelers moeten inzetten om het gemis van De Bruyne op te vangen.

Het is nog afwachten hoe lang De Bruyne precies uit de roulatie zal zijn en hoe ernstig zijn blessure is. Hopelijk zal hij snel herstellen en weer op het veld kunnen staan om zijn team te helpen in de strijd om de titel. Tot die tijd zullen de fans van Manchester City en Guardiola moeten afwachten en hopen op goed nieuws over De Bruyne’s blessure.

PSL: Ndah helpt Orlando Pirates bij het verslaan van Nwabali's Chippa United in de openingswedstrijd van de competitie. Previous post PSL: Ndah helpt Orlando Pirates bij het verslaan van Nwabali’s Chippa United in de openingswedstrijd van de competitie.
UCL: Arteta prijst Lookman's Atalanta voorafgaand aan openingswedstrijd Next post UCL: Arteta prijst Lookman’s Atalanta voorafgaand aan openingswedstrijd