UCL: Arteta prijst Lookman’s Atalanta voorafgaand aan openingswedstrijd

UCL: Arteta prijst Lookman's Atalanta voorafgaand aan openingswedstrijd

Arsenal manager Mikel Arteta has praised Ademola Lookman and his Atalanta teammates ahead of Thursday’s (today) UEFA Champions League meeting.

The Gunners will be up against Gian Piero Gasperini’s side at the Gewiss Stadium, Bergamo.

Lookman was the star of the show when Atalanta won the UEFA Europa League last season.

Much will be expected from the Nigeria international in the encounter.

Asked about Atalanta’s playing style, Arteta was effusive in his praise of the Italian team.

He told reporters: “The club has an amazing story and what (Gian Piero) Gasperini has done is amazing. I have a big admiration for what he has done in his career, not only for Atalanta but for other clubs. He’s a very important figure and what they achieved last season was incredible and we’ll see how tomorrow goes!”

The Spaniard also reserved huge praise for manager Gasperini.

“It’s very difficult to play against them! They have a particular playing style which you see week-in, week-out and it’s very challenging for opponents coming up against them. In the last two seasons, the Premier League has changed a lot, you’ve got a lot of squads that are doing similar things to them and we need to be prepared ahead of tomorrow.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Arsenal-manager Mikel Arteta heeft zijn lof uitgesproken voor Ademola Lookman’s prestaties bij Atalanta, voorafgaand aan de openingswedstrijd van de UEFA Champions League tussen Arsenal en Atalanta.

Lookman, die afgelopen zomer de overstap maakte van RB Leipzig naar Atalanta, heeft indruk gemaakt met zijn snelle aanpassing aan het Italiaanse voetbal en zijn consistente prestaties in de Serie A. Arteta is onder de indruk van de impact die Lookman heeft gehad op het spel van Atalanta en gelooft dat hij een belangrijke speler zal zijn in de wedstrijd tegen Arsenal.

“Ademola Lookman heeft zich echt laten gelden bij Atalanta en ik denk dat hij een speler is die we in de gaten moeten houden tijdens onze wedstrijd tegen hen”, aldus Arteta. “Hij heeft snel zijn stempel gedrukt op het team en zijn kwaliteiten zijn duidelijk zichtbaar op het veld. We zullen ons goed moeten voorbereiden om hem te kunnen stoppen.”

Lookman, die bekend staat om zijn snelheid, dribbelvaardigheden en doelgerichtheid, zal naar verwachting een belangrijke rol spelen in de aanval van Atalanta tegen Arsenal. Met spelers als Duván Zapata en Luis Muriel naast hem, vormt Lookman een geduchte aanvalslinie die het Arsenal-verdedigingsteam op de proef zal stellen.

De wedstrijd tussen Arsenal en Atalanta belooft een spannende strijd te worden tussen twee topclubs in Europa. Beide teams hebben een sterke selectie en zullen er alles aan doen om de overwinning binnen te halen in hun eerste wedstrijd van de Champions League.

Arteta’s lof voor Lookman benadrukt het belang van de aanvaller voor Atalanta en geeft aan dat Arsenal zich bewust is van de dreiging die hij vormt. Het belooft een interessante confrontatie te worden tussen twee teams die vastbesloten zijn om hun stempel te drukken op het Europese toneel.

Guardiola geeft update over zorgwekkende De Bruyne blessure voorafgaand aan confrontatie met Arsenal. Previous post Guardiola geeft update over zorgwekkende De Bruyne blessure voorafgaand aan confrontatie met Arsenal.
Arsenal moet zich aanpassen aan het nieuwe format van de Champions League - Jorginho Next post Arsenal moet zich aanpassen aan het nieuwe format van de Champions League – Jorginho