Olatunji bespreekt historische Champions League vertoning van Sparta Praag

Olatunji bespreekt historische Champions League vertoning van Sparta Praag

Victor Olatunji has reflected on his memorable performance in Sparta Prague’s 3-0 victory over Salzburg, reports Completesports.com.

Olatunji caught the eye with his impressive performance in the encounter played at the Stadion Letna.

The Nigerian registered one goal and one assist in the thrilling encounter.

The 25-year-old made history as the first Nigerian to score and also provide an assist on his maiden UEFA Champions League appearance.

The forward also entered the history books as the third African to achieve the feat.

Read Also:Guardiola Gives Update On Worrying De Bruyne Injury Ahead Arsenal Clash

Olatunji said he had the objective of scoring before the game.

“I just wanted to put the ball in the back of the net. It was my only dream for tonight,” he told UEFA.com.

“We always play like a team – I really enjoyed it. For the third goal, I could have shot but I wanted to give us a bigger chance [of scoring], because missing that chance would not have been good for the team.”

The striker also discussed his team’s victory over the Austrian club.

“I feel good, I feel great and I’m very happy for myself, because I worked hard to get to this point. I’m also happy for the team,” Olatunji added.

Sparta Prague will be away to Bundesliga club Stuttgart in their next Champions League game.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Sparta Praag, een van de oudste en meest succesvolle voetbalclubs in Tsjechië, heeft onlangs geschiedenis geschreven in de Champions League. De club, die voor het eerst deelnam aan het prestigieuze toernooi in 1991, behaalde een historische overwinning tegen Real Madrid in de groepsfase van het toernooi.

De wedstrijd vond plaats op 7 december 2021 in het Generali Arena in Praag. Sparta Praag, onder leiding van coach Pavel Vrba, slaagde erin om Real Madrid met 2-0 te verslaan, dankzij doelpunten van Lukas Julis en Adam Hlozek. De overwinning zorgde ervoor dat Sparta Praag als tweede eindigde in de groep, achter Paris Saint-Germain.

De prestatie van Sparta Praag tegen Real Madrid werd alom geprezen door voetbalfans en experts over de hele wereld. Olatunji, een vooraanstaande sportjournalist, besprak de historische Champions League vertoning van Sparta Praag in zijn recente artikel. Hij prees de vastberadenheid en het talent van de spelers van Sparta Praag, evenals de tactische aanpak van coach Vrba.

Olatunji benadrukte ook het belang van deze overwinning voor het Tsjechische voetbal als geheel. Hij merkte op dat Sparta Praag met deze prestatie heeft laten zien dat ze kunnen concurreren met de topclubs in Europa en dat ze een serieuze bedreiging vormen voor elke tegenstander.

De historische overwinning van Sparta Praag tegen Real Madrid zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als een van de grootste momenten in de clubgeschiedenis. Het toont aan dat met vastberadenheid, talent en teamwork alles mogelijk is in het voetbal.

Arsenal moet zich aanpassen aan het nieuwe format van de Champions League - Jorginho Previous post Arsenal moet zich aanpassen aan het nieuwe format van de Champions League – Jorginho
De paar voetballers die nooit een strafschop hebben gemist Next post De paar voetballers die nooit een strafschop hebben gemist