Nadal slaat Wimbledon over en richt zich op de Olympische Spelen in Parijs

Nadal slaat Wimbledon over en richt zich op de Olympische Spelen in Parijs

Rafael Nadal has confirmed that he won’t be taking part in Wimbledon in a bid to focus on the Paris Olympic Games.

The injury-plagued Spaniard, who has slumped to 264 in the world rankings, said after his exit to eventual runner-up Alexander Zverev in Paris that switching surfaces would not be “smart”

On Thursday he confirmed on social media that he would not be travelling to London to take part in the third Grand Slam of the year.

Read Also: Paris 2024: Oshoala Upbeat Super Falcons Will Qualify From ‘Group Of Death’

“It looks difficult to make a transition to grass, having the Olympics again on clay,” he said at the time.

“During my post-match press conference at Roland Garros I was asked about my summer calendar and since then I have been practising on clay,” he tweeted.

“It was announced yesterday that I will play at the summer Olympics in Paris, my last Olympics.”

“With this goal, we believe that the best for my body is not to change surface and keep playing on clay until then.

“It’s for this reason that I will miss playing at the Championships this year at Wimbledon. I am saddened not to be able to live this year the great atmosphere of that amazing event that will always be in my heart, and be with all the British fans that always gave me great support. I will miss you all.”

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Rafael Nadal, een van ‘s werelds meest succesvolle tennisspelers, heeft aangekondigd dat hij dit jaar Wimbledon zal overslaan en zich in plaats daarvan zal richten op de Olympische Spelen in Parijs. Deze beslissing komt als een verrassing voor veel fans en experts, aangezien Wimbledon een van de meest prestigieuze toernooien in het tennis is.

Nadal, die bekend staat om zijn ongelooflijke succes op gravelbanen, heeft in het verleden al twee keer goud gewonnen op de Olympische Spelen, in 2008 in Peking en in 2016 in Rio de Janeiro. Hij heeft altijd aangegeven dat de Olympische Spelen een speciale plek in zijn hart hebben en dat hij er altijd naar uitkijkt om voor zijn land uit te komen.

Door Wimbledon over te slaan en zich te concentreren op de Olympische Spelen, laat Nadal zien hoe belangrijk dit evenement voor hem is. Hij wil graag nog een gouden medaille toevoegen aan zijn indrukwekkende collectie en zal er alles aan doen om zijn beste tennis te laten zien in Parijs.

Hoewel het teleurstellend is voor fans van Nadal om hem niet te zien spelen op Wimbledon, begrijpen velen zijn beslissing en steunen ze hem in zijn streven naar Olympisch succes. Nadal heeft bewezen keer op keer een van de beste tennisspelers ter wereld te zijn en zijn vastberadenheid en toewijding aan zijn sport zijn bewonderenswaardig.

Het belooft een spannende zomer te worden voor Rafael Nadal en tennisfans over de hele wereld zullen ongetwijfeld uitkijken naar zijn optreden op de Olympische Spelen in Parijs. Met zijn ongeëvenaarde talent en vastberadenheid zal Nadal ongetwijfeld een geduchte tegenstander zijn voor iedereen die hem op de baan tegenkomt.

Sevilla bevestigt vriendschappelijke wedstrijd met Ndah's Orlando Pirates Previous post Sevilla bevestigt vriendschappelijke wedstrijd met Ndah’s Orlando Pirates
Scolari waarschuwt Rodrygo: Verlaat Real Madrid niet vanwege de komst van Mbappé Next post Scolari waarschuwt Rodrygo: Verlaat Real Madrid niet vanwege de komst van Mbappé