Euro 2024: Lewandowski niet beschikbaar voor openingswedstrijd van Polen tegen Nederland vanwege blessure

Euro 2024: Lewandowski niet beschikbaar voor openingswedstrijd van Polen tegen Nederland vanwege blessure

Poland striker Robert Lewandowski will miss his side’s opening Euro 2024 game against the Netherlands on Sunday because of a thigh injury.

The 35-year-old sustained the injury in a 2-1 win against Turkey on Monday as both sides played their final warm-up game before the tournament.

Lewandowski, who plays for Barcelona, came off after 33 minutes.

Poland play Austria in their second game on 21 June before their final Group D game against France on 25 June.

“Lewandowski suffered a rupture of the biceps femoris muscle, which will exclude him from the first match of the tournament,” said a Poland statement.

Defender Pawel Dawidowicz and striker Karol Swiderski also suffered injuries but should “return to full training within three to four days”.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Het nieuws dat Robert Lewandowski niet beschikbaar zal zijn voor de openingswedstrijd van Polen tegen Nederland tijdens Euro 2024 heeft veel fans teleurgesteld. De sterspeler van het Poolse nationale team heeft een blessure opgelopen en zal naar verwachting enkele weken buiten strijd zijn.

Lewandowski, die momenteel speelt voor Bayern München, is een van de meest getalenteerde en invloedrijke spelers in het internationale voetbal. Zijn afwezigheid zal zeker een groot gemis zijn voor het Poolse team, dat hoopte op zijn doelpunten en leiderschap tijdens het toernooi.

De blessure van Lewandowski komt op een slecht moment voor Polen, aangezien ze hun eerste wedstrijd tegen Nederland zullen spelen, een team dat bekend staat om zijn sterke verdediging en aanvallende kracht. Zonder hun sterspeler zullen de Polen een moeilijke taak hebben om een goed resultaat te behalen tegen de Oranje.

Het is nog niet duidelijk hoelang Lewandowski buiten strijd zal zijn en of hij nog in actie zal kunnen komen tijdens Euro 2024. De Poolse fans hopen echter dat hun sterspeler snel zal herstellen en weer op het veld zal staan om zijn team te helpen.

Ondanks de afwezigheid van Lewandowski blijft het Poolse team optimistisch en vastberaden om een goede prestatie neer te zetten tijdens het toernooi. Ze zullen moeten vertrouwen op andere spelers om het gemis van hun sterspeler op te vangen en hopelijk toch succes te behalen in het toernooi.

Het nieuws van Lewandowski’s blessure is een tegenvaller voor zowel de speler zelf als voor de Poolse fans, maar het team zal er alles aan doen om zich hier overheen te zetten en te strijden voor een goede prestatie tijdens Euro 2024.

2026 WK-kwalificatie: Finidi fout om Boniface op de bank te zetten tegen Zuid-Afrika, Benin - Ayere Previous post 2026 WK-kwalificatie: Finidi fout om Boniface op de bank te zetten tegen Zuid-Afrika, Benin – Ayere
2026 WK-kwalificatie: Coachen van Super Eagles is geen eenvoudige taak - Aiyegbeni vertelt Finidi Next post 2026 WK-kwalificatie: Coachen van Super Eagles is geen eenvoudige taak – Aiyegbeni vertelt Finidi