Hoe het winnen van het Wereldkampioenschap mijn leven veranderde – Messi

Hoe het winnen van het Wereldkampioenschap mijn leven veranderde - Messi

Argentina captain Lionel Messi has said winning the FIFA World Cup in Qatar 2022 changed his life.

Messi led the Argentina to their third World Cup title after overcoming France on penalties in a thrilling final.

The former Barcelona Star bagged a brace while former PSG teammate Kylian Mbappe netted a hat-trick in arguably one of the greatest World Cup finals.

It was Messi’s second appearance in the final after suffering a 1-0 defeat to Germany in 2014.

“It is very difficult to be a world champion and not everyone can get this trophy. The World Cup came at the right time,” Messi, who now features for Inter Miami said.

“Being the world champion changed my life. This was the only thing I was missing. Winning the World Cup is the ultimate and most complete, especially since I am Argentine. It is the dream of any player.”

Meanwhile, Messi will hope to help Argentina defend the Copa America title when the tournament commence in the United States from June 20 to July 14.

Argentina are in the same group with Peru, Chile and Canada.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Het winnen van het Wereldkampioenschap is een droom die veel voetballers koesteren. Voor Lionel Messi, een van de grootste voetballers aller tijden, was het winnen van het Wereldkampioenschap lange tijd een onvervulde wens. Maar toen hij eindelijk de trofee in handen kreeg, veranderde zijn leven op een manier die hij nooit had kunnen voorzien.

Voor Messi was het winnen van het Wereldkampioenschap altijd een van zijn grootste doelen. Als Argentijnse voetballer werd hij vaak vergeleken met grootheden als Diego Maradona en Pelé, maar het ontbreken van een Wereldbeker op zijn palmares werd gezien als een smet op zijn carrière. Maar in 2022 kwam daar eindelijk verandering in, toen Messi met het Argentijnse nationale team de trofee veroverde.

Voor Messi betekende het winnen van het Wereldkampioenschap niet alleen het vervullen van een langgekoesterde droom, maar ook een keerpunt in zijn carrière en leven. Het gaf hem een gevoel van voldoening en trots dat hij nog nooit eerder had ervaren. Het bewees aan de wereld dat hij niet alleen een geweldige clubspeler was, maar ook een echte kampioen op het hoogste niveau.

Maar de impact van het winnen van het Wereldkampioenschap reikte verder dan alleen zijn voetbalcarrière. Het veranderde ook de manier waarop mensen naar hem keken en hoe hij zichzelf zag. Messi werd niet langer gezien als de eeuwige tweede, maar als de beste ter wereld. Hij kreeg meer erkenning en respect dan ooit tevoren, zowel binnen als buiten het veld.

Het winnen van het Wereldkampioenschap gaf Messi ook een gevoel van vervulling en tevredenheid dat hij nooit eerder had ervaren. Het was het hoogtepunt van zijn carrière en het bewijs dat al zijn harde werk en toewijding de moeite waard waren. Het motiveerde hem om nog harder te blijven werken en te streven naar nog grotere successen in de toekomst.

Kortom, het winnen van het Wereldkampioenschap veranderde niet alleen het leven van Messi, maar ook de manier waarop hij naar zichzelf en zijn carrière keek. Het gaf hem een gevoel van voldoening, trots en erkenning dat hem voor altijd zal bijblijven. En hoewel hij misschien nog vele andere prijzen zal winnen, zal het winnen van de Wereldbeker altijd een speciale plek in zijn hart hebben.

Euro 2024: Zirkzee opgeroepen voor Nederlands elftal squad Previous post Euro 2024: Zirkzee opgeroepen voor Nederlands elftal squad
Adebayo gelinkt aan verhuizing naar Fenerbahce Next post Adebayo gelinkt aan verhuizing naar Fenerbahce