2026 WK-kwalificatie: Ghana zakt naar de tweede plaats na overwinning van de Comoren op Chad om de eerste plaats te bereiken

2026 WK-kwalificatie: Ghana zakt naar de tweede plaats na overwinning van de Comoren op Chad om de eerste plaats te bereiken

Comoros has leapfrogged Ghana to take the top spot in Group I of the African qualifiers for the 2026 FIFA World Cup.

This follows Comoros’ 2-0 victory over Chad on Tuesday evening

Comoros faced bottom side Chad at the Municipal Stadium of Oujda in a Round 4 fixture of Group I.

Although no goal was scored in the first half, the visiting side managed to score two goals in the second half.

Also Read: Bayern Munich Interested In Lookman

Myziane Maolida scored in the 59th minute to break the deadlock of the contest before a strike by El Fardou Ben doubled the lead for Comoros.

Following the 2-0 win, Comoros has gone above Ghana in the Group I standings as a result of a superior goal difference and head-to-head.

The Black Stars of Ghana are now second on the Group I table but on same points [9] with the leaders.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In de spannende strijd om kwalificatie voor het WK van 2026 heeft Ghana onlangs de eerste plaats moeten afstaan aan de Comoren na een overwinning op Chad. De Comoren wisten met deze overwinning de leiding te nemen in Groep B van de Afrikaanse kwalificatiewedstrijden, waardoor Ghana nu op de tweede plaats staat.

De Comoren, een klein eilandengroep in de Indische Oceaan, hebben de afgelopen jaren indruk gemaakt in het internationale voetbal. Met een mix van talentvolle spelers en een sterke teamgeest hebben ze laten zien dat ze niet onderschat mogen worden. De overwinning op Chad was dan ook een belangrijke stap richting kwalificatie voor het WK van 2026.

Ghana, een van de traditionele voetbalmachten in Afrika, zal nu alles op alles moeten zetten om de eerste plaats in Groep B terug te veroveren. Met spelers als Andre Ayew en Thomas Partey in hun gelederen hebben ze zeker het potentieel om dat te doen. Maar de Comoren zullen niet zomaar toegeven en zullen blijven vechten voor hun plek aan de top.

De strijd om kwalificatie voor het WK van 2026 belooft dus nog erg spannend te worden in Groep B. Beide teams zullen tot het uiterste gaan om zich te plaatsen voor het prestigieuze toernooi en hun land trots te vertegenwoordigen op het wereldtoneel. Voetbalfans over de hele wereld zullen ongetwijfeld uitkijken naar de verdere ontwikkelingen in deze boeiende kwalificatiereeks.

Bayern München toont interesse in Lookman Previous post Bayern München toont interesse in Lookman
Roma en Napoli in verband gebracht met Atletico Madridse Nigeriaanse aanvaller Next post Roma en Napoli in verband gebracht met Atletico Madridse Nigeriaanse aanvaller