2026 WK-kwalificatie: Rohr geniet van overwinning van de Cheetahs op voormalig team Super Eagles

2026 WK-kwalificatie: Rohr geniet van overwinning van de Cheetahs op voormalig team Super Eagles

Gernot Rohr has celebrated Benin Republic’s win over his former team, Super Eagles of Nigeria, reports Completesports.com.

The Frenchman masterminded the Cheetahs 2-1 victory over the Super Eagles in a 2026 FIFA World Cup qualifier in Abidjan on Monday.

KRC Genk midfielder Raphael Onyedika put Nigeria ahead in the 26th minute.

Benin Republic however rallied back through goals from Jordel Dossou and Steve Mounie.

“It was a great game for us, this was the first time our ‘A’ team will beat the Super Eagles,” Rohr said after the game.

“It was difficult when we conceded the first goal, but the reaction was great and my young players did very well. I am happy for them.

“Their fighting spirit and organisation gave us our victory.”

The Cheetahs now tpp Group C with seven points from four games.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In de WK-kwalificatiewedstrijd van 2026 tussen de Cheetahs en de Super Eagles wist de Nigeriaanse coach Gernot Rohr te genieten van een overwinning op zijn voormalige team. De Cheetahs, onder leiding van Rohr, wisten met 2-1 te winnen van de Super Eagles, die onder leiding stonden van hun nieuwe coach.

De wedstrijd was een belangrijke test voor beide teams, aangezien ze zich allebei probeerden te kwalificeren voor het WK van 2026. Voor Rohr was het extra speciaal om tegen zijn voormalige team te spelen, aangezien hij jarenlang de Super Eagles had gecoacht voordat hij de overstap maakte naar de Cheetahs.

De overwinning van de Cheetahs was een belangrijke mijlpaal voor het team, dat hiermee liet zien dat ze serieus meedoen in de strijd om een plek op het WK. Rohr was dan ook erg trots op zijn spelers en prees hun inzet en vastberadenheid tijdens de wedstrijd.

Voor de Super Eagles was de nederlaag een tegenvaller, maar ze zullen ongetwijfeld lering trekken uit deze wedstrijd en sterker terugkomen in de volgende kwalificatiewedstrijden. De rivaliteit tussen beide teams zal ongetwijfeld alleen maar toenemen na deze spannende ontmoeting.

Al met al was de overwinning van de Cheetahs op de Super Eagles een belangrijke stap richting kwalificatie voor het WK van 2026. Rohr en zijn team zullen nu vol vertrouwen verder gaan in de kwalificatieronde, wetende dat ze in staat zijn om zelfs van hun voormalige coach en team te winnen. Het belooft een spannende strijd te worden richting het WK en de fans kunnen zich verheugen op nog meer boeiende wedstrijden tussen deze twee rivalen.

Southgate suggereert vertrek als Engeland faalt bij Euro 2024; Manchester United baan lonkt Previous post Southgate suggereert vertrek als Engeland faalt bij Euro 2024; Manchester United baan lonkt
Finidi wijt nederlaag van Benin aan 'zwakke verdediging' van Super Eagles tijdens WK-kwalificatiewedstrijd 2026 Next post Finidi wijt nederlaag van Benin aan ‘zwakke verdediging’ van Super Eagles tijdens WK-kwalificatiewedstrijd 2026