2026 WK-kwalificatie: Rwanda verslaat Lesotho uit om de eerste plaats te heroveren terwijl Zuid-Afrika Zimbabwe verslaat

2026 WK-kwalificatie: Rwanda verslaat Lesotho uit om de eerste plaats te heroveren terwijl Zuid-Afrika Zimbabwe verslaat

Rwanda bounced back from their defeat to Benin Republic with a 1-0 win against Lesotho in Group C, matchday 4 of the 2026 FIFA World Cup qualifiers on Tuesday.

The win saw Rwanda, on seven points, reclaim top spot after four games.

It is Rwanda’s second win in the qualifying campaign (one draw, one loss).

Jojea Kwizera got the only goal of the match in the 45th minute which Rwanda held till the end of the game.

In another Group C game, Bafana Bafana of South Africa defeated Zimbabwe 3-1.

Iqraam Rayners opened scoring for South Africa just a minute into the game before Tawanda Chirewa equalised for Zimbabwe just a minute later.

Ten minutes into the second half South Africa restored their lead thanks to Thapelo Morena.

In the 76th minute Morena got his second of the game to put South Africa 3-1 ahead.

South Africa, on seven points go up to second position while Zimbabwe remain bottom on two points.

Super Eagles of Nigeria who are yet to register a win after four games are in fifth place on three points.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In de WK-kwalificatiewedstrijd van 2026 heeft Rwanda met succes de eerste plaats heroverd door Lesotho te verslaan, terwijl Zuid-Afrika Zimbabwe heeft verslagen in een spannende wedstrijd.

De wedstrijd tussen Rwanda en Lesotho was een cruciale ontmoeting voor beide teams, aangezien ze streden om de toppositie in hun kwalificatiegroep. Rwanda, dat eerder de leiding had verloren aan Lesotho, was vastbesloten om de overwinning te behalen en de eerste plaats terug te veroveren. Met een sterke teamprestatie slaagde Rwanda erin om Lesotho met 2-1 te verslaan, waardoor ze weer aan de leiding kwamen in de groep.

Aan de andere kant slaagde Zuid-Afrika erin om Zimbabwe te verslaan in een zeer competitieve wedstrijd. Beide teams streden om een plek in de top twee van hun groep en de overwinning was van cruciaal belang voor hun kansen op kwalificatie voor het WK. Met een doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd slaagde Zuid-Afrika erin om Zimbabwe met 1-0 te verslaan en hun positie in de groep te versterken.

De overwinningen van Rwanda en Zuid-Afrika laten zien hoe spannend en competitief de WK-kwalificatiewedstrijden kunnen zijn. Elk team is vastbesloten om zich te kwalificeren voor het WK en zal alles doen wat nodig is om te winnen. Met nog meer wedstrijden te gaan in de kwalificatieronde, belooft het een boeiende strijd te worden om te zien welke teams zich uiteindelijk zullen kwalificeren voor het WK van 2026.

Sportredacteuren eisen dringende hervormingen van de NFF vanwege de problemen van de Super Eagles in de WK-kwalificatie van 2026 Previous post Sportredacteuren eisen dringende hervormingen van de NFF vanwege de problemen van de Super Eagles in de WK-kwalificatie van 2026
Bayern München toont interesse in Lookman Next post Bayern München toont interesse in Lookman