2026 WK-kwalificatie: Hoe we Benin kunnen verslaan – Finidi

2026 WK-kwalificatie: Hoe we Benin kunnen verslaan - Finidi

Super Eagles head coach Finidi George has explained how his team can secure the three points against Benin Republic in Monday’s Group C 2026 FIFA World Cup qualifier.

The Eagles recorded their third straight draw in the qualifiers after a 1-1 scoreline with South Africa in Uyo on Friday.

They had recorded the same scoreline against Lesotho and Zimbabwe on matchday 1 and 2 in November, 2023.

After the South Africans took the lead through Themba Zwane before Fisayo Dele-Bashiru equalised early in the second half.

Speaking in his pre-match presser on Sunday, Finidi said if his players can replicate their second half performance against South Africa, they stand a chance of beating Benin Republic.

“We are going to approach the game with every seriousness,” Finidi said.

“The match against South Africa has gone we have learnt from it, we just have to see how we can get ourselves to have that fantastic second half we had. If we can start that way I think we have a chance.”

The Eagles are in fifth place on three points after three games while Benin Republic, on four points, are third in the table.

The Beninoise are handled by former Eagles coach Gernot Rohr.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Het WK-kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap voetbal in 2026 staat voor de deur en het nationale team van Nederland staat voor een belangrijke uitdaging: het verslaan van Benin om zich te kwalificeren voor het prestigieuze toernooi. Voormalig international Finidi George deelt zijn inzichten over hoe Nederland deze taak met succes kan volbrengen.

Benin is een opkomende voetbalnatie in Afrika en heeft de afgelopen jaren indruk gemaakt met hun prestaties op internationaal niveau. Het team beschikt over getalenteerde spelers en een sterke teamgeest, wat hen tot een geduchte tegenstander maakt. Om Benin te verslaan, zal Nederland een strategische aanpak moeten hanteren en zich goed voorbereiden op de wedstrijd.

Finidi George benadrukt het belang van een goede tactiek en teamwerk om Benin te kunnen verslaan. Hij adviseert de Nederlandse ploeg om compact te verdedigen en geduldig te zijn in de opbouw van aanvallen. Het is essentieel om geconcentreerd te blijven gedurende de hele wedstrijd en geen ruimte te geven aan de tegenstander om gevaarlijke kansen te creëren.

Daarnaast benadrukt Finidi het belang van individuele kwaliteiten en creativiteit in het spel. Nederland beschikt over getalenteerde spelers zoals Memphis Depay, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, die in staat zijn om het verschil te maken in moeilijke wedstrijden. Het is cruciaal dat deze spelers hun beste niveau halen en hun talenten benutten om Benin te kunnen verslaan.

Tot slot adviseert Finidi George het Nederlandse team om mentaal sterk te zijn en zelfvertrouwen uit te stralen op het veld. Het is belangrijk om niet onder de indruk te raken van de reputatie van Benin en te geloven in de eigen kwaliteiten. Door met vastberadenheid en passie te spelen, kan Nederland de overwinning behalen en zich kwalificeren voor het WK 2026.

Met de juiste aanpak en instelling heeft Nederland alle kans om Benin te verslaan en zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap voetbal in 2026. Door te luisteren naar de adviezen van Finidi George en als team samen te werken, kan het Nederlandse elftal succesvol zijn in hun missie om te schitteren op het internationale podium.

NPFL: Fans zorgen voor problemen bij Rangers tegen Enyimba, Remo Stars verliezen van Lobi Stars Previous post NPFL: Fans zorgen voor problemen bij Rangers tegen Enyimba, Remo Stars verliezen van Lobi Stars
Max Verstappen achieves his 60th Formula 1 victory with third consecutive win at Canadian Grand Prix Next post Max Verstappen achieves his 60th Formula 1 victory with third consecutive win at Canadian Grand Prix