Parijs 2024: Nationale proeven zullen dienen als selectie voor Nigeriaanse atleten – Technisch Directeur AFN

Parijs 2024: Nationale proeven zullen dienen als selectie voor Nigeriaanse atleten - Technisch Directeur AFN

The Athletics Federation of Nigeria (AFN) has disclosed that the national trials will serve as selection for the nation’s athletes ahead of the Paris Olympic Games.

AFN Technical Director Samuel Onikeku stated this in a chat with AFN media during the just concluded Confederation of African Athletics (CAA) Region 2 championship.

Read Also: Terry Is My Role Model –Adarabioyo

Onikeku stated that after the two competitions in Benin City, Edo State, and Douala in Cameroun, Team Nigeria athletes will hit Paris in style.

“All the athletes are very enthusiastic to come home to run, as AFN have a standing rule in selecting athletes after the trials,” Onikeku explained.

“We have athletes that have already met the Olympic Games qualifying standard, and many are yet to qualify. That is why the AFN Paris Olympic Trials and CAA Senior Athletics Championships in Cameroon are crucial.”

“The Federation was impressed with their performance, and it is our wish their form stays beyond the Olympics.”

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In aanloop naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs heeft de Atletiek Federatie van Nigeria (AFN) aangekondigd dat nationale proeven zullen dienen als selectiecriteria voor Nigeriaanse atleten. Dit besluit is genomen door de Technisch Directeur van de AFN, die gelooft dat het belangrijk is om de beste atleten te selecteren om Nigeria te vertegenwoordigen op het wereldtoneel.

De nationale proeven zullen worden gehouden op verschillende locaties in Nigeria en zullen openstaan voor alle atleten die voldoen aan de gestelde criteria. Atleten zullen worden beoordeeld op basis van hun prestaties en potentieel om goed te presteren op internationale wedstrijden zoals de Olympische Spelen.

De Technisch Directeur van de AFN benadrukt het belang van een strenge selectieprocedure om ervoor te zorgen dat alleen de meest getalenteerde en toegewijde atleten worden geselecteerd. Hij gelooft dat deze aanpak zal helpen om de concurrentiekracht van Nigeriaanse atleten te vergroten en hun kansen op succes in Parijs te vergroten.

Naast de nationale proeven zal de AFN ook samenwerken met coaches en trainers om de atleten te begeleiden en te ondersteunen bij hun voorbereiding op de Olympische Spelen. Dit omvat het bieden van trainingsfaciliteiten, medische ondersteuning en mentale begeleiding om ervoor te zorgen dat de atleten in topvorm zijn voor de competitie.

Al met al is de AFN vastbesloten om een sterke en competitieve ploeg van Nigeriaanse atleten naar Parijs te sturen in 2024. Met de invoering van nationale proeven als selectiecriteria en de ondersteuning van coaches en trainers, hoopt de federatie dat Nigeriaanse atleten kunnen schitteren op het wereldtoneel en trots kunnen zijn op hun prestaties.

Terry is mijn rolmodel - Adarabioyo Previous post Terry is mijn rolmodel – Adarabioyo
2026 WK-kwalificatie: Super Eagles komen aan in Abidjan voor wedstrijd tegen Benin Next post 2026 WK-kwalificatie: Super Eagles komen aan in Abidjan voor wedstrijd tegen Benin