Arsenal-ster in top drie beste verdedigers in de Premier League

Arsenal-ster in top drie beste verdedigers in de Premier League

Arsenal defender William Saliba has said he is one of the top three best defenders in the Premier League.

Despite the Gunners failing to land the league title, Saliba was one of the most outstanding players for Mikel Arteta’s side.

If Arsenal are to beat Manchester City to the title next campaign, Saliba will have to show the same level of consistency that he has shown over the course of the last two campaigns.

This in his opinion has made him one of the top defenders in the league.

“I think I am in the top three [defenders in the league]. We finished with the best defence. I watch a lot of matches. I am a very humble person but last season, just like this season, I am in the top three defenders,” he said in an interview with L’Équipe.

“I need to continue to work to go even higher […] in terms of concentration, I am a lot better. Before, I could play a top match but in one phase of play, I slept a bit. That is no longer the case. I am always on alert.”

Saliba thinks that Arsenal are nearing the levels shown by Manchester City.

“We played against them three times [last season] and we made them struggle. They feel and we feel that we are close to them. Next year, we will have an even better war.”

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Arsenal-ster in top drie beste verdedigers in de Premier League

Het is geen geheim dat verdedigers een cruciale rol spelen in het succes van een voetbalteam. Ze zijn de laatste linie van verdediging en moeten constant alert zijn om aanvallen van de tegenstander af te weren. In de Premier League zijn er tal van getalenteerde verdedigers, maar één speler die de afgelopen seizoenen consistent indruk heeft gemaakt, is een speler van Arsenal.

De naam van deze speler is Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger is sinds zijn komst naar Arsenal uitgegroeid tot een van de beste verdedigers in de Premier League. Zijn sterke fysiek, uitstekende positionering en leiderschapskwaliteiten maken hem een geduchte tegenstander voor elke aanvaller.

Van Dijk heeft niet alleen indruk gemaakt met zijn verdedigende kwaliteiten, maar ook met zijn vermogen om gevaarlijke aanvallen op te zetten. Hij is een uitstekende passer en heeft een goed oog voor het spel, waardoor hij vaak betrokken is bij het opbouwen van aanvallen vanuit de verdediging.

Naast Van Dijk zijn er nog twee andere verdedigers die vaak genoemd worden als de beste in de Premier League. Dit zijn Aymeric Laporte van Manchester City en Ruben Dias, ook van Manchester City. Beide spelers hebben indruk gemaakt met hun sterke verdedigende optredens en hebben een belangrijke rol gespeeld in het succes van Manchester City in de afgelopen seizoenen.

Het is moeilijk om te bepalen wie van deze drie verdedigers de beste is, aangezien ze allemaal hun eigen unieke kwaliteiten hebben. Van Dijk staat bekend om zijn fysieke kracht en leiderschap, Laporte om zijn uitstekende positionering en balbehandeling, en Dias om zijn agressieve speelstijl en vermogen om gevaarlijke situaties te neutraliseren.

Wat wel zeker is, is dat deze drie verdedigers tot de absolute top behoren in de Premier League en een belangrijke rol spelen in het succes van hun respectievelijke teams. Het zal interessant zijn om te zien hoe zij zich blijven ontwikkelen en of zij hun positie als een van de beste verdedigers in de Premier League kunnen handhaven.

2026 WK-kwalificatie: 'We hebben nog steeds een kans' - Ndidi optimistisch over Super Eagles die nog niet uitgeschakeld zijn Previous post 2026 WK-kwalificatie: ‘We hebben nog steeds een kans’ – Ndidi optimistisch over Super Eagles die nog niet uitgeschakeld zijn
Okoye gaat werken onder nieuwe coach bij Udinese nadat Cannavaro vertrek bevestigt. Next post Okoye gaat werken onder nieuwe coach bij Udinese nadat Cannavaro vertrek bevestigt.