2026 WK-kwalificatie: Onuachu leidt aanval; Dele-Bashiru, Iheanacho, Lookman starten

2026 WK-kwalificatie: Onuachu leidt aanval; Dele-Bashiru, Iheanacho, Lookman starten

Paul Onuachu will lead Super Eagles’ attack in tonight’s 2026 FIFA World Cup qualifier against Bafana Bafana of South Africa.

Head coach Finidi George picked Onuachu ahead of Victor Boniface and Terem Moffi.

Chippa United shot stopper Stanley Nwabali will be in goal.

Bright Osayi-Samuel will operate from the right-back position, while Calvin Bassey will occupy the left-back position.

Read Also:2026 WCQ: Lesotho Beat Zimbabwe To Go Top In Group C

West Bromwich Albion’s Semi Ajayi will pair Benjamin Tanimu in central defence.

Captain Wilfred Ndidi, Alex Iwobi and Fisayo Dele -Bashiru will operate from the midfield.

Kelechi Iheanacho and Ademola Lookman will support Onuachu upfront.

Super Eagles XI vs South Africa: Nwabali-Osayi, Bassey, Ndidi (Captain), Semi Ajayi – Tanimu, Iwobi, Dele-Bashiru – Ademola Lookman, Onuachu, Iheanacho

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

De Nigeriaanse nationale voetbalploeg is momenteel bezig met de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2026 en heeft een indrukwekkende start gemaakt onder leiding van spits Paul Onuachu. De aanvaller heeft tot nu toe een belangrijke rol gespeeld in het succes van het team, met meerdere doelpunten en assists.

Naast Onuachu zijn ook andere spelers opvallend goed gepresteerd in de kwalificatiewedstrijden. Zo hebben middelvelder Tom Dele-Bashiru, aanvaller Kelechi Iheanacho en winger Ademola Lookman allemaal een sterke bijdrage geleverd aan het team. Dele-Bashiru heeft zich laten zien als een belangrijke schakel op het middenveld, terwijl Iheanacho en Lookman voor veel dreiging zorgen in de aanval.

De Nigeriaanse ploeg heeft tot nu toe alle kwalificatiewedstrijden gewonnen en lijkt op koers te liggen om zich te plaatsen voor het WK van 2026. Met spelers als Onuachu, Dele-Bashiru, Iheanacho en Lookman in topvorm, lijkt het team goed gepositioneerd om een sterke prestatie neer te zetten op het wereldkampioenschap.

De fans van het Nigeriaanse voetbal zijn dan ook optimistisch gestemd over de toekomst van het team en kijken reikhalzend uit naar de rest van de kwalificatiewedstrijden en uiteindelijk het WK van 2026. Met een talentvolle en in vorm zijnde selectie lijkt Nigeria klaar te zijn om te strijden met de beste teams ter wereld en hopelijk voor een verrassing te zorgen op het mondiale podium.

Vrouw van Wilder beschuldigt bokser van vermeende huiselijk geweld Previous post Vrouw van Wilder beschuldigt bokser van vermeende huiselijk geweld
Vinicius verdient de Ballon d'Or Award - Benzema Next post Vinicius verdient de Ballon d’Or Award – Benzema