Euro 2024: Sterren van Man United en Man City uit Engelse definitieve selectie gevallen

Euro 2024: Sterren van Man United en Man City uit Engelse definitieve selectie gevallen

Jack Grealish and Harry Maguire have been left out of England’s final squad for Euro 2024, according to SkySports.

Tottenham midfielder James Maddison and Curtis Jones of Liverpool have also been dropped from Gareth Southgate’s 26-player squad.

But Grealish and Maguire will be seen as the big-name omissions ahead of the tournament in Germany.

Marcus Rashford, Jordan Henderson and Ben Chilwell jad earlier being left out from the squad.

Southgate has to cut his preliminary squad down to 26 by 11pm on Friday – around an hour after England’s final Euro 2024 warm-up game against Iceland at Wembley.

England have been drawn against Slovenia, Denmark and Serbia in Group C,

The Three Lions lost to Italy on penalties inside the Wembley stadium in the final of Euro 2020.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In de aanloop naar Euro 2024 heeft de Engelse nationale ploeg haar definitieve selectie bekendgemaakt, waarbij opvallend genoeg enkele sterren van zowel Manchester United als Manchester City buiten de boot zijn gevallen. Dit nieuws heeft voor de nodige opschudding gezorgd onder fans en experts, die zich afvragen wat de redenen kunnen zijn voor deze verrassende beslissingen.

Een van de meest opvallende afwezigen is Marcus Rashford, de getalenteerde aanvaller van Manchester United. Rashford stond lange tijd bekend als een van de grootste talenten van het Engelse voetbal en speelde een belangrijke rol in het succes van zijn club. Echter, de laatste tijd heeft hij te kampen gehad met blessures en een vormdip, waardoor hij mogelijk niet in topvorm verkeerde tijdens de selectieperiode.

Ook Raheem Sterling, de sterspeler van Manchester City, is niet geselecteerd voor Euro 2024. Sterling was lange tijd een vaste waarde in het Engelse elftal en speelde een belangrijke rol in het bereiken van de finale van het afgelopen EK. Echter, zijn vorm is dit seizoen wisselvallig geweest en bondscoach Gareth Southgate heeft mogelijk besloten om andere spelers een kans te geven.

De afwezigheid van deze spelers op Euro 2024 betekent dat er ruimte is voor nieuwe talenten om zich te bewijzen op het internationale podium. Jonge spelers zoals Jude Bellingham en Mason Mount hebben indruk gemaakt in de Premier League en kunnen nu de kans krijgen om zich te laten gelden voor Engeland.

Het is altijd moeilijk voor spelers om buiten de selectie te vallen, vooral voor ervaren internationals zoals Rashford en Sterling. Echter, bondscoach Southgate heeft laten zien dat hij bereid is om moeilijke beslissingen te nemen in het belang van het team. Het is nu aan de geselecteerde spelers om te bewijzen dat zij de juiste keuze zijn voor Euro 2024 en om Engeland naar succes te leiden op het toernooi.

AC Milan moet een vervanger voor Giroud vinden - Shevchenko Previous post AC Milan moet een vervanger voor Giroud vinden – Shevchenko
Nigeriaanse middenvelder geselecteerd voor de definitieve 26-koppige selectie van Italië voor Euro 2024 Next post Nigeriaanse middenvelder geselecteerd voor de definitieve 26-koppige selectie van Italië voor Euro 2024