Fulham kondigt vertrek van Tosin Adarabioyo aan

Fulham kondigt vertrek van Tosin Adarabioyo aan

Premier League club, Fulham have confirmed Tosin Adarabioyo has left the club on a free transfer.

Adarabioyo’s departure along with 10 other players was announced on the club’s official website on Wednesday.

The centre-back has already agreed to join another London club Chelsea.

The 26-year-old, according to multiple reports completed his medicals with Chelsea on Tuesday and is set to be new coach Enzo Maresca’s first signing at the club.

Read Also:2026 WCQ: Super Eagles Invitation A Big Surprise, I Will Give My Best — Olawoyin

Adarabioyo spent three seasons at Fulham following his arrival from Manchester City.

He scored five times in 132 appearances for the Whites.

“Tosin joined the Club on deadline day at the start of the 2020/21 season, and quickly established himself as a key member of Scott Parker’s side,” Fulham wrote on their official website.

“While that campaign ended in disappointment, the following year was far more prosperous, with Tosin named in the PFA & EFL Teams of the Season as Fulham won the league.

“He continued to be a regular presence in our backline as the team comfortably secured Premier League safety in each of the subsequent two campaigns.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Fulham heeft onlangs aangekondigd dat verdediger Tosin Adarabioyo de club zal verlaten. De 23-jarige Nigeriaanse international kwam in de zomer van 2020 bij Fulham en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de verdediging van het team.

Adarabioyo maakte in totaal 33 optredens voor Fulham in alle competities en scoorde daarbij één doelpunt. Zijn sterke optredens hebben de aandacht getrokken van verschillende clubs en het lijkt erop dat hij klaar is voor een nieuwe uitdaging.

De verdediger heeft aangegeven dat hij graag op het hoogste niveau wil spelen en dat hij toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière. Fulham heeft begrip getoond voor zijn wens en heeft besloten om hem de kans te geven elders zijn geluk te beproeven.

Het vertrek van Adarabioyo zal een groot verlies zijn voor Fulham, aangezien hij een van de steunpilaren van het team was. Zijn fysieke kracht, snelheid en leiderschap zullen moeilijk te vervangen zijn, maar de club zal nu op zoek moeten naar een geschikte vervanger.

Het is nog niet bekend naar welke club Adarabioyo zal vertrekken, maar er wordt verwacht dat er veel interesse zal zijn vanuit de Premier League en mogelijk ook vanuit het buitenland. De verdediger heeft laten zien dat hij het niveau aankan en zal ongetwijfeld een aanwinst zijn voor elke club die hem weet binnen te halen.

Fulham zal nu moeten focussen op het vinden van een geschikte vervanger voor Adarabioyo en het versterken van de verdediging voor het komende seizoen. Het vertrek van de Nigeriaanse international zal een uitdaging zijn, maar het biedt ook nieuwe kansen voor andere spelers om zich te bewijzen en een plek in het team te veroveren.

AFCON 2025 uitgesteld naar begin 2026 vanwege Club World Cup - CAF Previous post AFCON 2025 uitgesteld naar begin 2026 vanwege Club World Cup – CAF
Zeven debutanten in Nigeria's Rugby 7s team voor Mauritius bij Africa Men's Sevens Next post Zeven debutanten in Nigeria’s Rugby 7s team voor Mauritius bij Africa Men’s Sevens