2026 WK-kwalificatie: Terugkeer van Okoye goed voor Super Eagles – Nwabali

2026 WK-kwalificatie: Terugkeer van Okoye goed voor Super Eagles - Nwabali

Stanley Nwabali has said having Maduka Okoye back in the Super Eagles will bring out the best in other goalkeepers in the team.

Okoye is among the 23 players summoned by head coach, Finidi George for Nigeria’s 2026 FIFA World Cup qualifiers against South Africa and Benin Republic.

The Udinese shot stopper was not considered for a place in the Super Eagles squad for the 2023 Africa Cup of Nations.

Okoye earned his recall on the back of his impressive performances for the Zebras in the 2023/24 season.

Read Also:2026 WCQ: Five Super Eagles Players Arrive Camp After Labour Suspend Strike

His return is expected to create more competition in the goalkeeping position.

Nwabali however said there is no pressure on him, stating that competition for places will only bring out the best in all the players.

“I’m not under pressure. Maduka is a very good goalkeeper to be honest. This will be my first time of working with him, Nwabali told the Super Eagles media.

“His presence is going to motivate everyone to do well. Having him around will bring out the best in all of us. It is good when we have quality goalkeepers in the team.

“He has really done well at his club this season which is good for the team.”‘

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

De Nigeriaanse nationale voetbalploeg, ook wel bekend als de Super Eagles, heeft onlangs een grote boost gekregen met de terugkeer van doelman Francis Uzoho Okoye in de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden van 2026. Okoye, die momenteel speelt voor Sparta Rotterdam in Nederland, wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende doelmannen van Nigeria en zijn terugkeer zal zeker een positieve invloed hebben op het team.

Okoye maakte zijn debuut voor de Super Eagles in 2019 en heeft sindsdien een indrukwekkende reeks optredens laten zien. Zijn sterke optredens voor zowel club als land hebben hem veel lof opgeleverd en hij wordt gezien als een belangrijke speler voor de toekomst van het Nigeriaanse voetbal.

Met de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2026 in het vooruitzicht, is de terugkeer van Okoye een welkome toevoeging aan het team. Zijn ervaring en kwaliteiten zullen van onschatbare waarde zijn voor de Super Eagles, vooral in de cruciale wedstrijden die bepalend zullen zijn voor hun kansen om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap.

Nigeria heeft een rijke voetbalgeschiedenis en heeft in het verleden laten zien dat ze in staat zijn om te concurreren met de beste teams ter wereld. Met spelers als Okoye in de selectie, hebben de Super Eagles alle reden om optimistisch te zijn over hun kansen op succes in de komende kwalificatiewedstrijden.

De terugkeer van Okoye zal niet alleen een positieve invloed hebben op het team, maar ook op de fans en het Nigeriaanse voetbal als geheel. Zijn aanwezigheid zal het vertrouwen van de ploeg vergroten en hen motiveren om tot het uiterste te gaan om zich te kwalificeren voor het WK van 2026.

Al met al is de terugkeer van Okoye een veelbelovende ontwikkeling voor de Super Eagles en het Nigeriaanse voetbal. Met zijn talent en ervaring zal hij ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de jacht van het team op kwalificatie voor het wereldkampioenschap. Fans kunnen niet wachten om hem weer in actie te zien en zijn bijdrage aan het succes van het team te zien.

De rijke oliemiljoenen van Saudi-Arabië: De onweerstaanbare aantrekkingskracht van geld - De Bruyne Previous post De rijke oliemiljoenen van Saudi-Arabië: De onweerstaanbare aantrekkingskracht van geld – De Bruyne
Pochettino waardeert zijn tijd bij Chelsea Next post Pochettino waardeert zijn tijd bij Chelsea