Awaziem staat op het punt om zich permanent bij Nantes aan te sluiten

Awaziem staat op het punt om zich permanent bij Nantes aan te sluiten

Awaziem staat op het punt om zich permanent bij Nantes aan te sluiten

Kenneth Omeruo Awaziem, de Nigeriaanse verdediger die momenteel op huurbasis speelt bij FC Nantes, staat op het punt om zich permanent bij de Franse club aan te sluiten. De 24-jarige voetballer heeft indruk gemaakt tijdens zijn huurperiode en heeft de interesse gewekt van Nantes om hem definitief aan te trekken.

Awaziem begon zijn professionele carrière bij El Kanemi Warriors in Nigeria voordat hij in 2014 de overstap maakte naar Europa, waar hij zich aansloot bij de Portugese club FC Porto. Hoewel hij bij Porto niet veel speeltijd kreeg, werd hij uitgeleend aan verschillende clubs om ervaring op te doen. In 2017 werd Awaziem uitgeleend aan Nantes, waar hij al snel indruk maakte met zijn sterke verdedigende vaardigheden en zijn vermogen om zowel centraal als op de rechtsbackpositie te spelen.

Gedurende zijn huurperiode heeft Awaziem een belangrijke rol gespeeld in het team van Nantes. Hij heeft laten zien dat hij een betrouwbare verdediger is, die zowel sterk is in de lucht als in het tackelen. Zijn fysieke kracht en snelheid maken hem een moeilijke tegenstander voor aanvallers. Bovendien heeft hij ook bewezen dat hij een goede balbehandeling heeft en in staat is om het spel van achteruit op te bouwen.

De prestaties van Awaziem hebben de aandacht getrokken van Nantes, die onder de indruk zijn van zijn potentieel en zijn bijdrage aan het team. De club heeft besloten om hem definitief aan te trekken en is momenteel bezig met het afronden van de transfer. Hoewel de exacte details van de overeenkomst nog niet bekend zijn, wordt verwacht dat Awaziem een meerjarig contract zal tekenen bij Nantes.

Voor Awaziem zelf is deze overgang een belangrijke stap in zijn carrière. Het stelt hem in staat om zich verder te ontwikkelen als speler en zijn vaardigheden op het hoogste niveau te tonen. Bovendien biedt het hem de mogelijkheid om zich te vestigen bij een club waar hij zich al thuis voelt en waar hij gewaardeerd wordt.

De transfer van Awaziem naar Nantes is ook goed nieuws voor het Nigeriaanse nationale team, waar hij regelmatig voor uitkomt. Door bij een Europese club te spelen en zich verder te ontwikkelen, zal hij waardevolle ervaring opdoen die hij kan gebruiken om zijn land te vertegenwoordigen op internationale toernooien.

Al met al is de aanstaande permanente overstap van Awaziem naar Nantes een positieve ontwikkeling voor zowel de speler zelf als de club. Het biedt hem de kans om zijn carrière voort te zetten bij een club waar hij succesvol is geweest en waar hij zijn vaardigheden verder kan ontwikkelen. Voor Nantes betekent het aantrekken van Awaziem dat ze kunnen blijven profiteren van zijn sterke verdedigende kwaliteiten en zijn bijdrage aan het team.

2023 Wereldkampioenschap Voetbal voor Vrouwen: Ierland kan Super Falcons niet stoppen -- Lawal Previous post 2023 Wereldkampioenschap Voetbal voor Vrouwen: Ierland kan Super Falcons niet stoppen — Lawal
Liveblog: Ierland tegen Nigeria - Groep B, Matchday 3 van het #FIFAWWC 2023 Next post Liveblog: Ierland tegen Nigeria – Groep B, Matchday 3 van het #FIFAWWC 2023