Hearn: Wilder geen bedreiging meer voor Joshua

Hearn: Wilder geen bedreiging meer voor Joshua

Anthony Joshua’s promoter, Eddie Hearn has revealed that Deontay Wilder is no longer a big threat to Joshua after losing to Zhilei Zhang in Riyadh.

Recall that in the early hours of Sunday, Zhang knocked out Wilder in the fifth round.

The Bronze Bomber could only stumble to his feet and the referee promptly stopped the bout in Saudi Arabia to hand Zhang victory.

Read Also: 2023 WWCQ: 15 Players Hit Super Eagles Camp

Reacting after the game, Hearn told The Mirror that Wilder is going through a phase that Joshua has gone through.

“He’s shown in the last two fights that he’s not the threat that he used to be, and he’s got to find the reason why. Does he not have it anymore? I don’t know.

“I said to AJ tonight, ‘For a long time, people feared Deontay Wilder. No one fears him anymore’.”

“AJ went through a little bit of that at one stage, they used to be petrified of AJ, now they’re petrified again. For me, it’s a personal decision for Deontay. He tried, tried to convince himself, tried in the ring… but just couldn’t do it. I just wonder whether he’s the same fighter that he was.”

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Na de recente nederlaag van Deontay Wilder tegen Tyson Fury, wordt er steeds meer gespeculeerd over zijn toekomst in het zwaargewicht boksen. Een van de meest besproken onderwerpen is of Wilder nog steeds een bedreiging vormt voor Anthony Joshua, de huidige wereldkampioen in het zwaargewicht.

Voorheen stond Wilder bekend om zijn verwoestende knock-out power en zijn ongeslagen record. Hij was lange tijd een geduchte tegenstander voor Joshua en er werd zelfs gesproken over een mogelijke supergevecht tussen de twee boksers. Echter, na zijn nederlaag tegen Fury lijkt Wilder niet meer dezelfde vechter te zijn.

De manier waarop Wilder werd verslagen door Fury heeft veel mensen doen twijfelen aan zijn vaardigheden en mentale weerbaarheid. Hij leed niet alleen zijn eerste nederlaag, maar werd ook volledig gedomineerd in de ring. Zijn verdediging leek zwak en hij leek niet in staat om te reageren op de tactieken van Fury.

Aan de andere kant heeft Joshua zich de afgelopen jaren bewezen als een van de beste boksers in het zwaargewicht. Hij heeft indrukwekkende overwinningen behaald en heeft laten zien dat hij zowel technisch als fysiek sterk is. Zijn recente overwinning op Kubrat Pulev heeft zijn positie als wereldkampioen alleen maar versterkt.

Al met al lijkt het erop dat Wilder momenteel niet meer dezelfde bedreiging vormt voor Joshua als voorheen. Zijn nederlaag tegen Fury heeft zijn reputatie aangetast en het zal moeilijk zijn voor hem om terug te komen op het hoogste niveau. Joshua blijft daarentegen een geduchte tegenstander voor elke bokser in het zwaargewicht en lijkt op dit moment de favoriet te zijn in een potentieel gevecht tegen Wilder.

Het is altijd moeilijk om voorspellingen te doen in de wereld van het boksen, maar op dit moment lijkt het erop dat Wilder geen bedreiging meer vormt voor Joshua. Het zal interessant zijn om te zien hoe beide boksers zich in de toekomst zullen ontwikkelen en of er ooit nog een gevecht tussen hen zal plaatsvinden.

15 spelers melden zich in het trainingskamp van de Super Eagles voor de WWCQ van 2023 Previous post 15 spelers melden zich in het trainingskamp van de Super Eagles voor de WWCQ van 2023
"Mijatovic waarschuwt Rodrygo: Blijf niet bij Real Madrid" Next post “Mijatovic waarschuwt Rodrygo: Blijf niet bij Real Madrid”