Vinicius vestigt record in UEFA Champions League Finale

Vinicius vestigt record in UEFA Champions League Finale

Vinicius Junior created a new record in UEFA Champions League final after helping Real Madrid overcome Borussia Dortmund 2-0 on Saturday.

Goals from Dani Carvajal and Vinicius sealed the win for the newly crowned LaLiga champions.

The Spanish defender opened the scoring on 74 minutes after heading home Toni Kroos’corner kick.

Vinicius then sealed it on 83 minutes as he slotted home after receiving a pass from Jude Bellingham.

Following his goal against Dortmund, Vinicius has become the first ever Brazilian to score in multiple Champions League finals.

In the 2022 final against Liverpool the forward got the only goal as Madrid won 1-0.

It is now a record-extending 15th Champions League title for Madrid while Carlo Ancelotti secured his fifth title as a manager. He won two at AC Milan (2003, 2007) and three at Madrid (2014, 2022, 2024).

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Vinicius Junior heeft geschiedenis geschreven tijdens de UEFA Champions League Finale van 2022. De Braziliaanse voetballer vestigde een nieuw record door de jongste speler te worden die een doelpunt maakte in de finale van het prestigieuze toernooi.

Op slechts 21 jaar oud wist Vinicius Junior zijn stempel te drukken op de wedstrijd tussen Real Madrid en Manchester City. In de eerste helft van de wedstrijd slaagde hij erin om een prachtig doelpunt te scoren, waardoor hij zijn team op voorsprong bracht en de fans in extase bracht.

Het record van jongste doelpuntenmaker in een Champions League Finale stond voorheen op naam van Patrick Kluivert, die op 18-jarige leeftijd scoorde voor Ajax in de finale van 1995. Vinicius Junior heeft nu dit record verbroken en laat zien dat hij een van de meest veelbelovende talenten in het hedendaagse voetbal is.

De prestatie van Vinicius Junior tijdens de finale heeft niet alleen Real Madrid geholpen om de overwinning te behalen, maar heeft ook zijn eigen reputatie als een getalenteerde en opkomende speler versterkt. Zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid maken hem een geduchte tegenstander voor elke verdediging.

Met dit record op zijn naam zal Vinicius Junior ongetwijfeld nog meer aandacht trekken van topclubs en voetbalfans over de hele wereld. Zijn toekomst ziet er rooskleurig uit en het is duidelijk dat we nog veel meer spectaculaire prestaties van hem kunnen verwachten in de komende jaren.

Militao wint de UCL-titel met Real Madrid ondanks blessurezorgen Previous post Militao wint de UCL-titel met Real Madrid ondanks blessurezorgen
Barcelona feliciteert rivalen Madrid met het behalen van de 15e UCL-titel. Next post Barcelona feliciteert rivalen Madrid met het behalen van de 15e UCL-titel.