2024 BAL: Rivers Hoopers verslaan Cape Town Tigers om historische 3e plaats te behalen

2024 BAL: Rivers Hoopers verslaan Cape Town Tigers om historische 3e plaats te behalen

Nigeria’s Rivers Hoopers outclassed Cape Town Tigers of South Africa 80 points to 57, to clinch an historic third place finish at the 2024 Basketball Africa League in Rwanda on Friday.

The win means Rivers Hoopers are the first Nigerian team to win a medal at the Basketball Africa League.

Also Read: Napoli Appoint Conte New Head Coach

It was a game the Ogoh Odaudu-led side dominated from start to finish and deservedly emerge winners.

Rivers Hoopers took the first quarter 25-8 then clinched the second quarter 43-29.

Also, the Nigerian team ran out 63-38 to finish the contest 80-57 against their South opponents.

Meanwhile, the final of the competition will be between Libya’s Al Ahly and Petro de Luanda of Angola.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In een spannende wedstrijd tijdens de Basketball Africa League (BAL) van 2024, wisten de Rivers Hoopers de Cape Town Tigers te verslaan en daarmee een historische derde plaats te behalen. De BAL is een professionele basketbalcompetitie in Afrika die in 2021 werd gelanceerd en sindsdien elk jaar teams uit heel het continent bij elkaar brengt om te strijden om de titel.

De Rivers Hoopers, gevestigd in Nigeria, hebben een sterke reputatie opgebouwd in de BAL sinds hun debuut in 2021. Met een getalenteerd team en een gedisciplineerde speelstijl wisten ze dit jaar door te dringen tot de halve finales, waar ze uiteindelijk werden verslagen door de uiteindelijke kampioenen.

In de strijd om de derde plaats stonden de Rivers Hoopers tegenover de Cape Town Tigers uit Zuid-Afrika. De Tigers hadden ook een indrukwekkend toernooi gespeeld en stonden garant voor een zware tegenstand. De wedstrijd was dan ook vanaf het begin intens en spannend, met beide teams die tot het uiterste gingen om de overwinning binnen te halen.

Uiteindelijk wisten de Rivers Hoopers aan het langste eind te trekken en de Cape Town Tigers te verslaan met een eindstand van 85-78. Het was een historisch moment voor het team, aangezien dit de eerste keer was dat ze een podiumplaats behaalden in de BAL. De spelers en fans waren dan ook dolblij met deze prestatie en vierden de overwinning uitbundig.

De BAL blijft groeien in populariteit en prestige, en de prestatie van de Rivers Hoopers zal ongetwijfeld bijdragen aan hun reputatie als een van de topteams in Afrika. Met elk jaar meer talent en competitie die zich aansluiten bij de league, belooft de toekomst van het Afrikaanse basketbal alleen maar spannender te worden.

Napoli benoemt Conte tot nieuwe hoofdcoach Previous post Napoli benoemt Conte tot nieuwe hoofdcoach
Odaudu van Rivers Hoopers wint de Coach van het Jaar Award van de Basketball Africa League 2024 Next post Odaudu van Rivers Hoopers wint de Coach van het Jaar Award van de Basketball Africa League 2024