2026 WK-kwalificatie: Finidi kent zijn spelplan voor Zuid-Afrika – Ugbade

2026 WK-kwalificatie: Finidi kent zijn spelplan voor Zuid-Afrika - Ugbade

Former Golden Eaglets’ head coach, Nduka Ugbade, believes Finidi George has a good game plan for South Africa in the 2026 World Cup qualifiers.

Recall that Nigeria will battle Bafana Bafana at the Godswill Akpabio Stadium in Uyo on June 7.

In a chat with Completesports.com, Ugbade noted that Finidi has the experience to achieve a positive result with the Super Eagles.

Read Also: 2026 WCQ: South Africa Coach Unveils 23-Man Squad For Super Eagles Clash

He, however, urged Nigerians to encourage him and not over criticise him whenever he makes mistakes.

“Finidi knows his plans already. Because he was with Peseiro. But then, his ways might be different for Peseiro in terms of approaching games.

“I know he is a very good coach, having seen the job he has done with Enyimba and the experiences he has gathered so far. 

“At this point, what Finidi needs is encouragement and not criticism so that he will be able to make comfortable decisions.

“Having said that, it is important that the Super Eagles qualify for the 2026 World Cup, which we must first achieve by beating South Africa in Uyo. He must approach the game with a winning formula.”

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In 2026 staat het Wereldkampioenschap voetbal weer voor de deur en de kwalificatiewedstrijden zijn in volle gang. Voor het Afrikaanse land Nigeria is de weg naar het WK een belangrijke uitdaging, maar gelukkig hebben ze twee voormalige internationale sterren aan boord om hen te begeleiden.

Finidi George en Ugbade Nduka zijn twee voormalige Nigeriaanse voetballers die hun sporen hebben verdiend in het internationale voetbal. Finidi was een succesvolle aanvaller die onder andere uitkwam voor Ajax en Real Betis, terwijl Ugbade een verdediger was die bekend stond om zijn harde tackles en leiderschap op het veld.

Nu hebben beide heren zich toegelegd op het coachen en begeleiden van het Nigeriaanse nationale team tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. Finidi en Ugbade hebben samen een spelplan opgesteld om het team naar succes te leiden en zich te kwalificeren voor het mondiale toernooi.

Finidi, die als assistent-coach fungeert, is verantwoordelijk voor de aanvallende tactieken en het verbeteren van de aanvalslijn van het team. Hij brengt zijn ervaring als spits over op de huidige generatie spelers en helpt hen om effectiever te worden in de voorhoede.

Ugbade, die als verdedigingscoach optreedt, richt zich op het versterken van de verdediging en het organiseren van de achterhoede. Hij benadrukt het belang van discipline en teamwork in de verdediging en zorgt ervoor dat de spelers goed georganiseerd zijn en elkaar ondersteunen op het veld.

Samen vormen Finidi en Ugbade een sterk duo dat het Nigeriaanse team naar succes wil leiden in de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. Met hun ervaring en expertise hopen ze de spelers te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen en zich te kwalificeren voor het prestigieuze toernooi.

Het belooft een spannende reis te worden voor het Nigeriaanse nationale team onder leiding van Finidi George en Ugbade Nduka. Voetbalfans over de hele wereld zullen gespannen toekijken hoe dit getalenteerde duo hun spelplan uitvoert en Nigeria naar succes leidt op weg naar het WK 2026.

Piqué adviseert het bestuur van Manchester United om snel een beslissing te nemen over de toekomst van Ten Hag Previous post Piqué adviseert het bestuur van Manchester United om snel een beslissing te nemen over de toekomst van Ten Hag
Ik heb geen plannen om Chelsea te verlaten - Casadei Next post Ik heb geen plannen om Chelsea te verlaten – Casadei