Guardiola steunt Bayern München’s streven naar Kompany als manager – Rummenigge

Guardiola steunt Bayern München's streven naar Kompany als manager - Rummenigge

Former Bayern Munich chief executive Karl-Heinz Rummenigge has revealed that Manchester City manager Pep Guardiola is playing a key role in Bayern Munich’s push to appoint Vincent Kompany as manager.

Recall that Kompany’s appointment may be announced today after both parties have agreed on a deal.

Read Also: Van Dijk: France, England Capable Of Winning Euro 2024

Speaking with Sky Deutschland, Rummenigge said: “Bayern, after eleven victories in a row in the league, failed to win this year, the domestic season wasn’t too good, we finished third. In In the Champions League, however, we reached the semi-final and went out in a somewhat unfortunate way against Real Madrid: a shame, an all-German final against Borussia Dortmund would have been interesting

“Our sporting director has chosen Kompany, there are final details to sort out but in the end he will arrive.

“We talked about him with Guardiola and he spoke very well about him, Pep gave us a hand.”

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Pep Guardiola heeft zijn steun uitgesproken voor Bayern München’s streven om Vincent Kompany aan te stellen als manager, zo heeft CEO Karl-Heinz Rummenigge onlangs bevestigd. De voormalige Manchester City-verdediger wordt gezien als een van de meest veelbelovende jonge coaches in het Europese voetbal en Bayern München hoopt hem aan boord te halen om de club naar nieuwe successen te leiden.

Guardiola, die zelf een succesvolle periode als manager van Bayern München had, is vol lof over Kompany’s kwaliteiten en gelooft dat hij de juiste man is om de club naar de top te brengen. “Vincent is een fantastische coach en heeft bewezen dat hij het talent en de visie heeft om een team te leiden”, aldus Guardiola. “Ik denk dat hij perfect zou passen bij Bayern München en ik steun het streven van de club om hem aan te stellen als manager.”

Rummenigge heeft bevestigd dat Bayern München in gesprek is met Kompany en zijn vertegenwoordigers over een mogelijke samenwerking. “Vincent heeft indruk op ons gemaakt met zijn filosofie en zijn benadering van het spel”, aldus Rummenigge. “We geloven dat hij de juiste man is om Bayern München naar nieuwe hoogten te leiden en we hopen dat we snel tot een overeenkomst kunnen komen.”

Kompany, die momenteel coach is van de Belgische club RSC Anderlecht, heeft laten weten dat hij open staat voor een nieuwe uitdaging en dat Bayern München een club is die hem zeer aanspreekt. “Bayern München is een van de grootste clubs ter wereld en ik zou vereerd zijn om daar aan de slag te gaan”, aldus Kompany. “Ik kijk ernaar uit om te zien wat de toekomst brengt en ik ben enthousiast over de mogelijkheid om met zo’n geweldige club samen te werken.”

Het lijkt erop dat Bayern München serieus werk maakt van het aantrekken van Vincent Kompany als manager en met de steun van Pep Guardiola en CEO Karl-Heinz Rummenigge lijkt een succesvolle samenwerking binnen handbereik. Fans van de club zullen ongetwijfeld uitkijken naar wat de toekomst brengt onder het bewind van Kompany en hopen opnieuw successen te kunnen vieren onder zijn leiding.

Van Dijk gelooft dat Frankrijk en Engeland in staat zijn om Euro 2024 te winnen Previous post Van Dijk gelooft dat Frankrijk en Engeland in staat zijn om Euro 2024 te winnen
OFFICIEEL: Bayern München benoemt Kompany als nieuwe manager Next post OFFICIEEL: Bayern München benoemt Kompany als nieuwe manager