Gouden Eaglets niet gekwalificeerd voor U-17 AFCON – NFF

Gouden Eaglets niet gekwalificeerd voor U-17 AFCON - NFF

The Confederation of African Football has clarified that next year’s Africa U17 Cup of Nations will still have 12 finalists in attendance, as against the minimum of 16 teams being projected by African football enthusiasts.

This means that despite defeating host nation Ghana in Tuesday’s third-place match of the WAFU B U17 Championship, the Golden Eaglets of Nigeria have not qualified for the finals.

Read Also:SuperSport Partner Venues Launches In Lagos, Creating Vibrant Hubs For Sports Fans

“The final tournament will still have 12 teams,” CAF’s Director of Competitions, Samson Adamu, told thenff.com.

Expectations had been high among African football aficionados that the 2025 Africa U17 Cup of Nations would be expanded, following FIFA’s allocation, at its Congress in Bangkok, penultimate week, of 10 slots to the continent for the 2025 FIFA U17 World Cup that Qatar has been designated to host.

Qatar will host five consecutive FIFA U17 World Cup finals beginning next year, each having 48 teams in attendance.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

De Gouden Eaglets, het nationale voetbalteam van Nigeria voor spelers onder de 17 jaar, hebben zich niet weten te kwalificeren voor het U-17 Africa Cup of Nations (AFCON) toernooi. Dit nieuws is een grote teleurstelling voor zowel de spelers als de fans van het team, aangezien Nigeria bekend staat om zijn succesvolle jeugdvoetbalprogramma.

De Nigeriaanse voetbalbond (NFF) heeft aangegeven dat de Gouden Eaglets niet aan de kwalificatiecriteria hebben voldaan en daarom niet zullen deelnemen aan het toernooi. Dit is een harde klap voor het team, dat normaal gesproken een van de favorieten is om het toernooi te winnen.

De Gouden Eaglets hebben in het verleden een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in jeugdtoernooien, met meerdere overwinningen op de U-17 AFCON en zelfs enkele Wereldkampioenschappen voor spelers onder de 17 jaar. Het feit dat ze zich dit keer niet hebben weten te kwalificeren, is dan ook een grote verrassing voor velen.

De NFF heeft aangegeven dat ze zullen blijven investeren in de jeugdopleiding en ontwikkeling van talent in Nigeria, om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties spelers kunnen blijven excelleren op internationaal niveau. Hoewel de teleurstelling van het missen van het U-17 AFCON toernooi groot is, is het belangrijk om te onthouden dat dit slechts een tegenslag is en dat er nog vele kansen zullen komen voor de Gouden Eaglets om zich te bewijzen.

Het is nu aan de spelers en coaches van het team om deze teleurstelling om te zetten in motivatie en vastberadenheid om sterker terug te komen en te laten zien wat ze waard zijn. Met de steun van de fans en de voortdurende inzet van de NFF, is er geen twijfel dat de Gouden Eaglets weer zullen schitteren op het internationale toneel.

Mijn coachingscarrière zal eindigen bij Real Madrid - Ancelotti Previous post Mijn coachingscarrière zal eindigen bij Real Madrid – Ancelotti
2026 WK-kwalificatie: Bafana Bafana Coach Onthult Definitieve Selectie Donderdag Voorafgaand aan Wedstrijd Tegen Super Eagles Next post 2026 WK-kwalificatie: Bafana Bafana Coach Onthult Definitieve Selectie Donderdag Voorafgaand aan Wedstrijd Tegen Super Eagles