D’Tigress verslaat DR Congo in openingswedstrijd van de Women’s AfroBasket 2023

D'Tigress verslaat DR Congo in openingswedstrijd van de Women's AfroBasket 2023

D’Tigress, het nationale basketbalteam van Nigeria, begon hun campagne op de Women’s AfroBasket 2023 met een overwinning op de Democratische Republiek Congo. De wedstrijd vond plaats op 15 september 2023 in de Yaoundé Multi-Sports Complex in Kameroen.

De Nigeriaanse vrouwen, die bekend staan om hun sterke spel en vastberadenheid, begonnen de wedstrijd met een snelle start. Ze namen al snel de leiding en bouwden een comfortabele voorsprong op. De DR Congo had moeite om het tempo bij te houden en worstelde om punten te scoren tegen de sterke verdediging van D’Tigress.

De Nigeriaanse ploeg, onder leiding van coach Otis Hughley Jr., toonde een uitstekende teamchemie en samenwerking op het veld. Ze speelden snel en agressief, waardoor ze veel fastbreak-kansen creëerden en punten scoorden in transitie. Aanvallend waren ze ook zeer efficiënt, met een hoog schotpercentage en goede balbeweging.

De DR Congo probeerde terug te vechten en hun achterstand te verkleinen, maar slaagde er niet in om de Nigeriaanse verdediging te doorbreken. D’Tigress hield stand en behield hun voorsprong gedurende de hele wedstrijd.

Een van de uitblinkers aan de kant van Nigeria was Evelyn Akhator, die een indrukwekkende prestatie leverde met 20 punten en 10 rebounds. Haar dominantie in de paint zorgde voor veel problemen voor de Congolese verdediging. Ook Adaora Elonu speelde een belangrijke rol met 15 punten en 6 assists.

De eindstand van de wedstrijd was 78-55 in het voordeel van D’Tigress. Het was een overtuigende overwinning voor het Nigeriaanse team, dat hiermee een sterke start maakte in het toernooi.

De Women’s AfroBasket 2023 is een belangrijk toernooi voor de Afrikaanse vrouwenbasketbalteams. Het brengt enkele van de beste teams uit heel Afrika samen om te strijden om de titel van kampioen van Afrika. Het toernooi biedt ook een kans voor de teams om zich te kwalificeren voor internationale competities, zoals de FIBA Women’s Basketball World Cup.

Met hun overwinning op DR Congo heeft D’Tigress laten zien dat ze een serieuze concurrent zijn op dit toernooi. Ze hebben een sterke start gemaakt en zullen ongetwijfeld proberen deze vorm vast te houden in de komende wedstrijden.

De volgende wedstrijden van D’Tigress op de Women’s AfroBasket 2023 zullen cruciaal zijn voor hun kansen op succes. Ze zullen het opnemen tegen andere sterke teams, zoals Kameroen, Angola en Senegal. Het belooft een spannend toernooi te worden met veel competitie en hoogstaand basketbal.

Het Nigeriaanse team heeft in het verleden al indrukwekkende prestaties geleverd op internationale toernooien, waaronder het winnen van de AfroBasket-titel in 2017. Met hun sterke start op de Women’s AfroBasket 2023 hopen ze deze successen voort te zetten en opnieuw te strijden om de titel.

Al met al was de overwinning van D’Tigress op DR Congo in de openingswedstrijd van de Women’s AfroBasket 2023 een veelbelovend begin voor het Nigeriaanse team. Ze hebben laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn en zullen ongetwijfeld hun uiterste best doen om verder te gaan in het toernooi en te strijden om de titel van kampioen van Afrika.

Mahrez maakt overstap naar Al-Ahli Saudi FC vanuit Man City Previous post Mahrez maakt overstap naar Al-Ahli Saudi FC vanuit Man City
2023 WK Vrouwen: Hoop Hersteld na Overwinning van Falcons op Australië -- Peterside Next post 2023 WK Vrouwen: Hoop Hersteld na Overwinning van Falcons op Australië — Peterside