Amuneke toont interesse in coachingbaan bij Super Eagles

Amuneke toont interesse in coachingbaan bij Super Eagles

Former Nigeria international Emmanuel Amuneke has expressed his interest in the vacant Super Eagles coaching job.

This was dislcosed by former BBC reporter and current writer for the Guardian, Osasu Obayiuwana.

The Nigeria Football Federation (NFF) recently declared the Eagles coaching job vacant following the exit of Jose Peseiro.

The Portuguese led the Eagles to a second place finish at the AFCON 2023 but has left his position.

Now, Obayiuwana has stated that the AFCON 1994 winner has indicated his interest to lead the Eagles.

“1994 @CAF_Online #AFOTY .@AmunekeEmma9496, the former @ZSCOfficial, @FCBarcelona and @NGSuperEagles player, has confirmed to me that he has put himself in the running to be the next manager of #Nigeria’s national team,” he wrote on X.

Amuneke led the Golden Eaglets to the 2015 FIFA U-17 World Cup title.

On 6 August 2018, he was appointed Tanzania head coach and qualified them for the 2019 AFCON.

He was assistant to Austin Eguavoen in February 2022.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.Voormalig Nigeriaans voetballer Emmanuel Amuneke heeft onlangs zijn interesse getoond in een coachingbaan bij het nationale voetbalteam van Nigeria, de Super Eagles. Amuneke, die eerder succesvol was als speler en coach, heeft aangegeven dat hij graag een rol wil spelen bij het ontwikkelen van het Nigeriaanse voetbal en het helpen van het nationale team om succes te behalen op internationaal niveau.

Amuneke heeft een indrukwekkende carrière achter de rug als speler, waarbij hij onder andere speelde voor clubs als FC Barcelona en Sporting Lisbon. Hij was ook lid van het Nigeriaanse nationale team dat de Africa Cup of Nations won in 1994. Na zijn spelerscarrière heeft Amuneke zich gericht op coaching en heeft hij verschillende teams geleid, waaronder de Nigeriaanse U-17 ploeg die de FIFA U-17 Wereldbeker won in 2015.

Met zijn ervaring als speler en coach, evenals zijn diepe band met het Nigeriaanse voetbal, wordt Amuneke gezien als een geschikte kandidaat voor de positie van bondscoach van de Super Eagles. Hij heeft aangegeven dat hij graag zou willen bijdragen aan de ontwikkeling van het Nigeriaanse voetbal en het helpen van jonge talenten om hun potentieel te bereiken.

De Nigeriaanse voetbalbond heeft nog geen beslissing genomen over wie de volgende bondscoach van de Super Eagles zal worden, maar met Amuneke’s interesse en indrukwekkende staat van dienst lijkt hij zeker een serieuze kandidaat te zijn. Fans en experts hopen dat zijn passie voor het spel en zijn ervaring zullen bijdragen aan het succes van het nationale team in de toekomst.

Ngannou verontschuldigt zich na verwoestende nederlaag tegen Joshua Previous post Ngannou verontschuldigt zich na verwoestende nederlaag tegen Joshua
Ngannou wijst Joshua's knock-out stoot af: "Ik voelde niets" Next post Ngannou wijst Joshua’s knock-out stoot af: “Ik voelde niets”