Napoli-baas De Laurentiis: Verkoop van Osimhen meer emotioneel dan financieel

Napoli-baas De Laurentiis: Verkoop van Osimhen meer emotioneel dan financieel

Napoli president Aurelio de Laurentiis admitted that selling Victor Osimhen will be emotional than financial.

Osimhen is expected to leave the reigning Serie A champions in the summer.

The Nigeria international has a release clause of around
€120-€130m in the new contract he signed last summer.

Arsenal, Chelsea and Paris Saint-Germain are reportedly lining up a move for the striker.

Read Also:African Games 2023: Sports Minister Charges Team Nigeria To Break Records In Ghana

“Osimhen has a release clause. That’s a lot of money. Money is Napoli’s latest problem,” De Laurentiis said at the FT’s Football Business Summit:

“We have always made good purchases and will continue to do so in the future.

“The problem is only sentimental, because every time a player leaves it’s like saying goodbye to a child, but at the same time you’re happy even when he achieves success elsewhere.”

The 25-year-old has scored 11 goals in 15 league appearances for the Partenopei this season.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van de Italiaanse voetbalclub Napoli, heeft recentelijk aangegeven dat de mogelijke verkoop van spits Victor Osimhen meer een emotionele beslissing is dan een financiële. De Nigeriaanse aanvaller kwam afgelopen zomer voor een recordbedrag naar Napoli, maar heeft sindsdien te maken gehad met blessureleed en wisselvallige prestaties.

De Laurentiis heeft aangegeven dat hij een sterke band heeft opgebouwd met Osimhen en dat hij gelooft in het potentieel van de jonge speler. Echter, door de financiële impact van de Covid-19 pandemie en de druk om succesvol te zijn in de competitie, overweegt De Laurentiis om Osimhen te verkopen om zo financiële ruimte te creëren voor versterkingen op andere posities.

Hoewel Napoli een aanzienlijke winst zou kunnen maken op de verkoop van Osimhen, is De Laurentiis zich ervan bewust dat het verlies van een getalenteerde speler als Osimhen ook een emotionele tol kan eisen. De fans van Napoli hebben hoge verwachtingen van de spits en zouden teleurgesteld zijn als hij de club zou verlaten.

De Laurentiis benadrukt echter dat hij altijd het beste voor heeft met Napoli en dat hij bereid is moeilijke beslissingen te nemen als dat nodig is voor het welzijn van de club. Hij heeft aangegeven dat hij nog steeds in gesprek is met Osimhen en zijn managementteam over de toekomst van de speler en dat er nog geen definitieve beslissing is genomen.

Het is duidelijk dat de verkoop van Osimhen een gevoelige kwestie is voor zowel De Laurentiis als de fans van Napoli. Het is een beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen en waarbij zowel financiële als emotionele aspecten een rol spelen. Het is afwachten wat de toekomst zal brengen voor Osimhen en Napoli, maar één ding is zeker: deze situatie zal nog veel discussie en debat opleveren in de voetbalwereld.

Afrikaanse Spelen 2023: Minister van Sport spoort Team Nigeria aan om records te breken in Ghana Previous post Afrikaanse Spelen 2023: Minister van Sport spoort Team Nigeria aan om records te breken in Ghana
Peseiro vertrekt als bondscoach van de Super Eagles Next post Peseiro vertrekt als bondscoach van de Super Eagles