2026 WK-kwalificaties: Messi scoort twee keer terwijl Argentinië Peru nipt verslaat

2026 WK-kwalificaties: Messi scoort twee keer terwijl Argentinië Peru nipt verslaat

In een spannende wedstrijd tijdens de WK-kwalificaties van 2026 wist Argentinië Peru nipt te verslaan, mede dankzij twee doelpunten van sterspeler Lionel Messi. De wedstrijd vond plaats in het Estadio Monumental in Buenos Aires, Argentinië, waar duizenden fans zich hadden verzameld om hun nationale team aan te moedigen.

De wedstrijd begon met een hoog tempo, waarbij beide teams kansen creëerden. Peru, dat bekend staat om zijn technische vaardigheden en snelle aanvallen, zorgde voor een uitdagende tegenstand voor Argentinië. Echter, het was Messi die de show stal met zijn indrukwekkende vaardigheden en doelgerichtheid.

In de 23e minuut opende Messi de score met een prachtig doelpunt. Hij ontving de bal aan de rand van het strafschopgebied en met een snelle beweging passeerde hij twee verdedigers voordat hij de bal in de verre hoek schoot. Het stadion barstte uit in gejuich terwijl Messi zijn team op voorsprong zette.

Peru liet zich echter niet ontmoedigen en bleef druk uitoefenen op de Argentijnse verdediging. In de 38e minuut slaagde Peru erin om gelijk te maken via een doelpunt van hun spits. Een snelle counter resulteerde in een één-op-één situatie met de Argentijnse doelman, die de bal niet kon stoppen.

Met een gelijke stand gingen beide teams de rust in, maar het was duidelijk dat Argentinië vastbesloten was om de overwinning te behalen. In de tweede helft zette Messi zijn team opnieuw op voorsprong met een prachtige vrije trap. Vanaf ongeveer 25 meter van het doel krulde hij de bal over de muur en in de bovenhoek, buiten het bereik van de Peruaanse doelman.

Peru bleef echter vechten en creëerde enkele gevaarlijke kansen, maar de Argentijnse verdediging hield stand. Met nog enkele minuten te spelen, leek het erop dat Peru een gelijkmaker zou scoren, maar de Argentijnse doelman maakte een spectaculaire redding om zijn team te behoeden voor een tegendoelpunt.

Na het laatste fluitsignaal barstte het stadion uit in een feeststemming terwijl Argentinië de overwinning vierde. De twee doelpunten van Messi waren van onschatbare waarde voor het team, dat nu een stap dichter bij kwalificatie voor het WK van 2026 komt.

De wedstrijd tegen Peru toonde aan dat Argentinië een geduchte concurrent is in de WK-kwalificaties. Met Messi als leider en een getalenteerd team om hem heen, hebben ze de potentie om ver te komen in het toernooi. Fans over de hele wereld kijken uit naar de prestaties van Argentinië in de komende wedstrijden en hopen dat Messi zijn vorm behoudt om zijn land naar succes te leiden.

Peseiro: Mijn spelers hebben mij overtuigd om salarisverlaging van NFF te accepteren. Previous post Peseiro: Mijn spelers hebben mij overtuigd om salarisverlaging van NFF te accepteren.
McGregor vrijgesproken van beschuldigingen van seksueel misbruik Next post McGregor vrijgesproken van beschuldigingen van seksueel misbruik