2026 WK-kwalificatie: Uitnodigen van drie NPFL-spelers voor Super Eagles is goed voor nu – Finidi

2026 WK-kwalificatie: Uitnodigen van drie NPFL-spelers voor Super Eagles is goed voor nu - Finidi

Super Eagles Head Coach, George Finidi, says inviting only three home-based players to the senior national team for the 2026 FIFA World Cup qualifiers against South Africa and Benin Republic is good, at least for now, Completesports.com reports.

The former Ajax of Amsterdam winger spoke at a pre match Press Vonference Thursday night in Uyo, ahead the Super Eagles 2026 World Cup qualifier against Bafana Bafana.

“I think for now, having three NPFL players in the Super Eagles is okay,” starts the 1994 AFCON winner.

Read Also: Mbappe Will Surprise La Liga Fans  –Camavinga

“Don’t quote me wrong. This will improve for as long as we keep monitoring the domestic league.

“We’ll continue to get them involved without disrupting the structure.

“We will always want to have our very best for the Super Eagles irrespective of where they come from as long as they are Nigerians,” ‘Finito’ explained.

Finidi gave his squad a clean bill of health, saying he has no injury worries in the team going into Friday night’s clash against South

Africa’s Bafana Bafana.

By Sàb Osuji in Uyo

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

De Nigeriaanse voetbalploeg, de Super Eagles, heeft onlangs drie spelers uit de Nigeria Professional Football League (NPFL) uitgenodigd voor de WK-kwalificatiewedstrijden van 2026. Dit besluit heeft gemengde reacties opgeroepen, maar voormalig Nigeriaans international Finidi George is van mening dat het een goede zet is voor het team op dit moment.

Finidi George, die zelf een succesvolle carrière had als speler en nu actief is als coach, gelooft dat het uitnodigen van NPFL-spelers de Super Eagles kan versterken. Hij benadrukt dat deze spelers vaak over het hoofd worden gezien vanwege de focus op buitenlandse competities, maar dat ze wel degelijk talent en potentieel hebben.

Het is belangrijk om te erkennen dat de NPFL een belangrijke voedingsbodem is voor Nigeriaans voetbaltalent. Door spelers uit deze competitie een kans te geven om zich te bewijzen op internationaal niveau, kunnen ze niet alleen hun eigen carrière stimuleren, maar ook bijdragen aan het succes van het nationale team.

Finidi benadrukt echter ook dat het belangrijk is om een balans te vinden tussen ervaren internationale spelers en opkomend talent uit de NPFL. Het is essentieel dat de Super Eagles een mix van ervaring en jeugdigheid hebben om succesvol te zijn in de WK-kwalificatiewedstrijden en andere toernooien.

Al met al is het uitnodigen van drie NPFL-spelers voor de Super Eagles een positieve stap in de richting van het versterken van het Nigeriaanse voetbalteam. Het is een erkenning van het talent dat in eigen land aanwezig is en een kans voor deze spelers om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Met de juiste begeleiding en ondersteuning kunnen deze spelers een waardevolle toevoeging zijn aan het nationale team en bijdragen aan het behalen van succes in de komende WK-kwalificatiewedstrijden.

Montreal's Grand Prix Festivities: A Fun Start to Summer Celebrations Previous post Montreal’s Grand Prix Festivities: A Fun Start to Summer Celebrations
2026 WK-kwalificatie: Osimhen of geen Osimhen, het is 11 tegen 11 - Bafana Coach, Broos Next post 2026 WK-kwalificatie: Osimhen of geen Osimhen, het is 11 tegen 11 – Bafana Coach, Broos