2026 WK-kwalificatie: Sodiq wil Nigerianen trots maken met debuut bij Super Eagles

2026 WK-kwalificatie: Sodiq wil Nigerianen trots maken met debuut bij Super Eagles

Remo Stars defender, Sodiq Ismail, says he would make Nigerians proud if selected to play for Super Eagles in Friday night’s FIFA World Cup USA/Canada/Mexico 2026 qualifier in Uyo, Completesports.com reports.

It’s Sodiq’s first call up to the senior National Team and he says he’s prepared, ready to give his 100% to ensure Super Eagles victory on Friday if Coach Finidi George gives him the chance to play.

“Like I always say, if given the chance, I’ll make Nigerians proud,” Sodiq said ahead of the long-anticipated clash.

Also Read – 2026 WCQ: NPFL Players Have What It Takes To Compete In Eagles –Doma United Goalie, Osayi

Sodiq also expresses his delight at playing alongside the ‘Big Boys’ of Nigerian football who are doing extremely well across some major Leagues in the World.

“It’s not easy. They are the big men of Nigerian football, but I’m coping and enjoying it. I’m also learning,” he said.

The strong defender speaks of the synergy between him and his fellow Remo Stars teammates which he admuts helped him get the Super Eagles call-up.

“I really thank God for everything. I’m grateful to my teammates at Remo Stars. They’re wonderful, supportive too. They are the reason I was invited”.

Also Read: Joshua To Fight Winner Between Fury, Usyk –Hearn

Remo Stars coach, Daniel Ogunmodede, also shares in Ismael’s praises for those who helped shape his career, leading to his senior national team call up.

“I played under him at youth level in Remo Stars. I’m also happy that after his stint in Portugal, he’s back here at Remo Stars and I’m still playing under him.

“It has been a wonderful relationship such that I’ve continued to learn from him for my career,” Sodiq concluded.

By Sab Osuji in Uyo

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Het Nigeriaanse voetbalteam, de Super Eagles, staat aan de vooravond van een belangrijke periode in de aanloop naar het Wereldkampioenschap voetbal van 2026. Een van de spelers die hoopt zijn debuut te maken voor het nationale team is Sodiq, een veelbelovende jonge speler die vastbesloten is om zijn land trots te maken.

Sodiq is een talentvolle aanvaller die momenteel speelt voor een club in Nigeria. Zijn prestaties op het veld hebben de aandacht getrokken van de bondscoach van de Super Eagles, die hem heeft uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de selectie voor de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026.

Voor Sodiq is dit een droom die uitkomt. Als kind droomde hij er altijd van om voor zijn land te spelen en nu krijgt hij eindelijk de kans om dat te doen. Hij is vastbesloten om alles te geven en zijn uiterste best te doen om zijn land trots te maken.

De kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026 zullen niet gemakkelijk zijn, met sterke tegenstanders zoals Kameroen, Ghana en Ivoorkust. Maar Sodiq is vastberaden om zichzelf te bewijzen en een belangrijke rol te spelen in het succes van het Nigeriaanse team.

Als Sodiq slaagt in zijn missie om een plek te veroveren in de Super Eagles en bij te dragen aan de kwalificatie voor het WK 2026, zal hij niet alleen zijn eigen droom waarmaken, maar ook de dromen van miljoenen Nigeriaanse voetbalfans. Hij zal een bron van inspiratie zijn voor jonge spelers overal in het land en een symbool van trots en succes voor Nigeria.

Met zijn talent, vastberadenheid en toewijding heeft Sodiq alles in zich om een ster te worden voor de Super Eagles en een rolmodel voor de jeugd van Nigeria. We kijken uit naar zijn debuut en wensen hem veel succes in zijn avontuur met het nationale team.

2026 WK-kwalificatie: Waarom onze wedstrijd tegen Nigeria moeilijk zal zijn - Bafana Bafana Captain Previous post 2026 WK-kwalificatie: Waarom onze wedstrijd tegen Nigeria moeilijk zal zijn – Bafana Bafana Captain
Verassingen in de Premier League tijdens het seizoen 2023/24. Next post Verassingen in de Premier League tijdens het seizoen 2023/24.