2026 WK-kwalificatie: Slechte eerste helft van Eagles tegen Zuid-Afrika – Rufai

2026 WK-kwalificatie: Slechte eerste helft van Eagles tegen Zuid-Afrika - Rufai

Former Nigerian international Peter Rufai has blamed the Super Eagles inability to pick the maximum points against South Africa in Friday’s 2026 World Cup qualifiers due to the players poor performance in the first half.

Recall that Nigeria were held to a 1-1 draw by Bafana Bafana at the Godwill Akpabio Stadium in Uyo, their third straight draw in the qualifiers.

Zwane netted the opening goal for South Africa in the 29th minute before Fisayo Dele-Bashiru leveled parity at the start of the second half.

Read Also: 2026 WCQ: Super Eagles Drop Points Again After 1-1 Draw With South Africa

Reacting after the game, the 1994 Africa Cup of Nations winner, who was a guest on Afrosports, stated that the team didn’t show the kind of explosive action they displayed in the second for the first half.

He, however, said the team must buckle up for the next game against Benin on Monday.

‘They started the first half in a not too explosive way like they did in the second half.

“In the second half, we saw a Super Eagles that was explosive and wanted to take the South Africans to the cleaner. But then, that is where I think they allowed Bafana Bafana to come into the game in the first half.

“The game against Benin will determine how far the team will go, but I am optimistic the Super Eagles will still qualify from the group.”

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

De Nigeriaanse nationale voetbalploeg, ook wel bekend als de Super Eagles, heeft een teleurstellende eerste helft gespeeld in hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zuid-Afrika. De voormalige doelman en voetbalanalist Peter Rufai heeft kritiek geuit op het spel van de Eagles en benadrukt dat er verbetering nodig is om zich te kwalificeren voor het WK van 2026.

De wedstrijd begon met hoge verwachtingen voor de Nigeriaanse ploeg, die bekend staat om hun snelheid en technische vaardigheden. Echter, al snel werd duidelijk dat de Eagles moeite hadden om hun ritme te vinden tegen een sterk Zuid-Afrikaans team. De verdediging leek kwetsbaar en het middenveld kon niet de benodigde controle over de wedstrijd krijgen.

Rufai, die zelf meer dan 60 keer het doel van Nigeria verdedigde, was kritisch over het gebrek aan organisatie en discipline bij de Eagles. Hij benadrukte het belang van teamwork en communicatie op het veld, en merkte op dat de spelers meer moeten samenwerken om succesvol te zijn in de kwalificatiewedstrijden.

Hoewel de Eagles uiteindelijk een gelijkspel wisten te behalen tegen Zuid-Afrika, was het duidelijk dat er ruimte is voor verbetering. Rufai dringt er bij de spelers en de coachstaf op aan om harder te werken en zich beter voor te bereiden op de komende wedstrijden. Hij gelooft dat Nigeria het talent heeft om zich te kwalificeren voor het WK van 2026, maar dat er nog veel werk aan de winkel is.

Als voormalig international en ervaren voetbalanalist heeft Rufai een scherp oog voor detail en tactiek. Zijn kritiek op de Eagles moet worden gezien als constructief advies, bedoeld om het team te helpen groeien en succes te behalen in de toekomstige kwalificatiewedstrijden. Met de juiste mindset en inzet gelooft Rufai dat Nigeria zich kan kwalificeren voor het WK van 2026 en hopelijk een sterke prestatie kan neerzetten op het wereldtoneel.

Leicester City bevestigt vertrek van Iheanacho Previous post Leicester City bevestigt vertrek van Iheanacho
Fergie beter dan Guardiola - Rooney Next post Fergie beter dan Guardiola – Rooney