2026 WK-kwalificatie: Rwanda Coach staat open voor advies van Rohr over hoe Super Eagles te verslaan

2026 WK-kwalificatie: Rwanda Coach staat open voor advies van Rohr over hoe Super Eagles te verslaan

Rwanda head coach Thorsten Frank has said he will welcome any advice from Gernot Rohr on how to beat the Super Eagles.

Rwanda will host the Eagles in Group C, matchday five of the 2026 FIFA World Cup qualifiers in March 2025.

The Eagles have had a disappointing qualifying campaign so far, recording three draws, one defeat and fifth on three points after four games.

Their only defeat in the qualifiers was against Rohr’s Benin Republic who triumphed 2-1 in Abidjan Côte d’Ivoire.

For Rwanda, they are in first position on seven points from the same number of games.

Speaking in an interview on Brila FM, Frank said:”I’m very sure we will have a phone call before, maybe two or three, and if he can tell me something, I will be stupid not to take it.

“For that we will try to be in contact if possible we can help each other, for sure we will do it.“

The winner of each of the groups will directly qualify to the 2026 FIFA World Cup in USA, Mexico and Canada.

The four best group runners-up will participate in play-offs to determine which team will advance to the inter-confederation play-offs.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

De kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal van 2026 zijn in volle gang en de spanning neemt toe. Een opvallend nieuwsfeit is dat de coach van het Rwandese nationale team open staat voor advies van de Nigeriaanse coach Gernot Rohr over hoe ze de Super Eagles kunnen verslaan.

Rwanda en Nigeria zijn beide Afrikaanse landen die deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. De Super Eagles, zoals het Nigeriaanse nationale team bekend staat, zijn traditioneel een van de sterkste teams op het continent en hebben een rijke geschiedenis in het internationale voetbal. Rwanda daarentegen heeft minder ervaring op het hoogste niveau en staat voor een grote uitdaging om zich te kwalificeren voor het WK.

De coach van Rwanda, Vincent Mashami, heeft aangegeven dat hij bereid is om advies te ontvangen van Gernot Rohr, de coach van Nigeria. Rohr heeft veel ervaring in het Afrikaanse voetbal en heeft de Super Eagles naar successen geleid, waaronder kwalificatie voor het WK 2018 en een sterke prestatie op dat toernooi.

Mashami erkent dat Nigeria een sterke tegenstander is en dat zijn team alle hulp kan gebruiken om zich te meten met de Super Eagles. Hij is daarom bereid om te luisteren naar advies van Rohr en eventueel strategieën te implementeren die kunnen helpen om Nigeria te verslaan.

Het feit dat een coach open staat voor advies van een collega uit een ander land is opmerkelijk en toont aan dat sportiviteit en samenwerking belangrijke waarden zijn in het voetbal. Het laat zien dat rivaliteit op het veld niet betekent dat er geen respect is buiten de lijnen.

Het belooft een interessante strijd te worden tussen Rwanda en Nigeria in de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. Met de bereidheid van coach Mashami om advies te ontvangen van Rohr, kan Rwanda wellicht een verrassing in petto hebben voor de Super Eagles. Voetbalfans zullen ongetwijfeld uitkijken naar deze wedstrijd en zien hoe deze samenwerking tussen coaches zich zal vertalen op het veld.

3SC Management neemt afstand van campagne tegen NPFL Chief Owumi Previous post 3SC Management neemt afstand van campagne tegen NPFL Chief Owumi
Edmonton Oilers aim to prevent sweep by Florida Panthers in Stanley Cup Final Next post Edmonton Oilers aim to prevent sweep by Florida Panthers in Stanley Cup Final