2026 WK-kwalificatie: Overwinning van CAR met 1-0 tegen Tsjaad duwt Ghana naar de 5e plaats

2026 WK-kwalificatie: Overwinning van CAR met 1-0 tegen Tsjaad duwt Ghana naar de 5e plaats

Black Stars of Ghana have dropped to fifth place in Group I ahead of their matchday 3 2026 FIFA World Cup qualifier away to Mali on Thursday.

Ghana’s drop in position was as a result of Central Africa Republic’s 1-0 win against Chad on Wednesday.

Baboula’s 29th minute strike was enough to give Central Africa Republic all three points.

It was Central Africa Republic’s first win in the group which catapulted them from fifth to third spot after three games.

The Black Stars can move up the table if they overcome Mali who are second on four points.

In their last outing in the qualifiers in November, 2023, the Black Stars lost 1-0 away to Comoros.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In de recente WK-kwalificatiewedstrijd van 2026 heeft de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) een belangrijke overwinning behaald op Tsjaad met een score van 1-0. Deze overwinning heeft grote gevolgen gehad voor het klassement, met name voor het nationale team van Ghana.

De overwinning van CAR heeft ervoor gezorgd dat Ghana naar de 5e plaats is geduwd in de kwalificatiegroep. Dit is een verrassende wending, aangezien Ghana lange tijd als favoriet werd beschouwd om zich te kwalificeren voor het WK. De nederlaag tegen CAR heeft echter hun kansen op deelname aan het toernooi in 2026 aanzienlijk verkleind.

De overwinning van CAR is een grote prestatie voor het team, aangezien ze niet bekend staan als een voetbalmacht van wereldklasse. Deze overwinning zal zeker hun zelfvertrouwen vergroten en hen motiveren om nog harder te werken om zich te kwalificeren voor het WK.

Voor Ghana is het nu zaak om zich te herpakken en zich te richten op de resterende kwalificatiewedstrijden. Met nog een aantal wedstrijden te spelen, hebben ze nog steeds een kans om zich te plaatsen voor het WK. Het zal echter niet gemakkelijk zijn, gezien de sterke concurrentie in de groep.

De overwinning van CAR tegen Tsjaad heeft laten zien dat in het voetbal alles mogelijk is en dat geen enkel team kan worden onderschat. Het belooft een spannende strijd te worden in de resterende kwalificatiewedstrijden en het is duidelijk dat niets zeker is tot het laatste fluitsignaal klinkt.

Het is nu aan Ghana om hun krachten te bundelen, hun fouten te corrigeren en alles op alles te zetten om zich alsnog te kwalificeren voor het WK in 2026. De druk is nu hoger dan ooit, maar met de juiste instelling en vastberadenheid kunnen ze nog steeds hun droom verwezenlijken en deelnemen aan het prestigieuze toernooi.

Top 12 ranglijst van veilige speelplaatsen in 2024 en redenen waarom ze veel worden gebruikt. Previous post Top 12 ranglijst van veilige speelplaatsen in 2024 en redenen waarom ze veel worden gebruikt.
2026 WK-kwalificatie: Benin Republic Sterverdediger uit Super Eagles-wedstrijd met blessure Next post 2026 WK-kwalificatie: Benin Republic Sterverdediger uit Super Eagles-wedstrijd met blessure