2026 WK-kwalificatie: Osimhen of geen Osimhen, het is 11 tegen 11 – Bafana Coach, Broos

2026 WK-kwalificatie: Osimhen of geen Osimhen, het is 11 tegen 11 - Bafana Coach, Broos

Bafana Bafana of South Africa Head Coach, Hugo Broos, says he has no joy to derive nor pain to feel over Victor Osimhen’s absence from Super Eagles’ squad that will face his team in Friday night’s 2026 FIFA World Cup qualifier in Uyo, Completesports.com reports.

Osimhen fetched the penalty with which the Super Eagles edged the Bafana Bafana side in the Nation’s Cup Semis in Ivory Coast last January.

Asked if he is relieved the task of facing the Napoli rampant forward in tonight’s clash following Osimhen’s confirmed absence, Broos said sharply that whether or not Osimhen plays is a concern for Nigeria not South Africa’s.

“That should be a worry for Nigeria, not for us. If he plays, we lose nothing. If he don’t play, we gain nothing,” Broos said.

Also Read: Babayaro Defends Amokachi For Rejecting Super Eagles Assistant Coach Job

“We came here prepared to play Nigeria, not individual player. So, we play 11 against 11, Osimhen or no Osimhen,” Broos said, with a gleeful disposition that there are no injury concerns in his team going into the big match tonight.

By Sab Osuji in Uyo

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden van 2026 staat er veel op het spel voor het Zuid-Afrikaanse nationale voetbalteam, ook wel bekend als Bafana Bafana. De coach van het team, Hugo Broos, heeft onlangs zijn mening gegeven over het belang van teamwork en collectieve inspanning, ongeacht of sterspeler Victor Osimhen beschikbaar is voor de wedstrijden.

Osimhen, die momenteel speelt voor Napoli in de Italiaanse Serie A, wordt beschouwd als een van de beste aanvallers van Afrika. Zijn aanwezigheid in het team zou zeker een boost kunnen geven aan de kansen van Zuid-Afrika om zich te kwalificeren voor het WK van 2026. Echter, Broos benadrukt dat het succes van het team niet afhankelijk mag zijn van slechts één speler.

“Voetbal is een teamsport en het is belangrijk dat elk lid van het team zijn verantwoordelijkheid neemt en bijdraagt aan het collectieve succes”, aldus Broos. “Natuurlijk zou het geweldig zijn om Osimhen in ons team te hebben, maar we moeten ook in staat zijn om te presteren zonder hem.”

Broos heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om een hecht en goed georganiseerd team op te bouwen, met een mix van ervaren spelers en opkomende talenten. Hij gelooft dat deze groep spelers in staat is om te concurreren met de beste teams in Afrika en zich te kwalificeren voor het WK.

“Als we als team samenwerken en ons best doen, kunnen we elke tegenstander verslaan, ongeacht wie er aan de andere kant van het veld staat”, aldus Broos. “Het is 11 tegen 11 en we moeten er alles aan doen om te winnen.”

Met de steun van hun coach en de vastberadenheid van de spelers, lijkt het Zuid-Afrikaanse nationale team goed op weg om een serieuze uitdager te worden in de WK-kwalificatiewedstrijden van 2026. Of Osimhen nu wel of niet beschikbaar is, één ding is zeker: Bafana Bafana zal er alles aan doen om hun droom van deelname aan het WK waar te maken.

2026 WK-kwalificatie: Uitnodigen van drie NPFL-spelers voor Super Eagles is goed voor nu - Finidi Previous post 2026 WK-kwalificatie: Uitnodigen van drie NPFL-spelers voor Super Eagles is goed voor nu – Finidi
Lazio toont toenemende interesse in Dele-Bashiru Next post Lazio toont toenemende interesse in Dele-Bashiru