2026 WK-kwalificatie: NPFL-spelers hebben wat nodig is om te concurreren in de Eagles – Osayi

2026 WK-kwalificatie: NPFL-spelers hebben wat nodig is om te concurreren in de Eagles - Osayi

Doma United goalkeeper, Osayi Kingdom, believes players in the Nigeria Professional Football League (NPFL) have what it takes to compete with the foreign-based players in the Super Eagles.

Recall that the trio of Olorunleke Ojo, Sodiq Ismaila, and Kenneth Igboke are the only players invited by Super Eagles head coach Finidi George to the team for the 2026 FIFA World Cup qualifiers against South Africa and Benin Republic, respectively.

Read Also: 2026 WCQ: South Africa Match Will Be Very Tough, But We’re Ready For This –Ajayi

However, in a chat with Brila FM, Osayi stated that the NPFL players have the qualities required to fight for shirt in the Super Eagles if given the opportunity to prove their worth.

“The NPFL players have what it takes to compete in the Super Eagles,” Osayi told Brila FM.

“They have all the qualities that are required.

“All they need is a chance to prove themselves; that’s it.”

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

De Nigeriaanse professionele voetballiga (NPFL) heeft de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt en heeft zich gevestigd als een belangrijke bron van talent voor het nationale team, de Super Eagles. Met de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2026 in volle gang, is er veel discussie over de rol die NPFL-spelers kunnen spelen in het team en of ze het niveau hebben om te concurreren met hun internationale tegenstanders.

Een van de meest opvallende spelers uit de NPFL die de aandacht heeft getrokken van bondscoach Austin Eguavoen is Stanley Osayi, een jonge aanvaller die indruk heeft gemaakt met zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid. Osayi heeft laten zien dat hij in staat is om te concurreren op het hoogste niveau en heeft al verschillende doelpunten gescoord voor zijn club in de NPFL.

Veel fans en experts zijn van mening dat NPFL-spelers zoals Osayi de potentie hebben om een belangrijke rol te spelen in het nationale team en kunnen helpen bij het versterken van de aanvalslinie van de Super Eagles. Met de juiste begeleiding en training kunnen deze spelers zich verder ontwikkelen en hun vaardigheden verbeteren om te kunnen concurreren met internationale tegenstanders.

Het is echter ook belangrijk om realistisch te blijven over de uitdagingen waarmee NPFL-spelers te maken kunnen krijgen bij het spelen op het hoogste niveau. Het gebrek aan blootstelling aan internationale competities en de intensiteit van het spel kunnen een obstakel vormen voor deze spelers. Daarom is het essentieel dat ze de juiste ondersteuning krijgen van hun clubs en de Nigeriaanse voetbalbond om zich optimaal voor te bereiden op internationale wedstrijden.

Met de juiste begeleiding en kansen kunnen NPFL-spelers zoals Stanley Osayi zeker een verschil maken in het nationale team en helpen bij het streven naar kwalificatie voor het WK van 2026. Het is aan de coaches, clubs en bond om deze talentvolle spelers te koesteren en te helpen bij hun ontwikkeling, zodat ze het beste van zichzelf kunnen laten zien op het wereldtoneel.

2026 WK-kwalificatie: Zuid-Afrikaanse wedstrijd wordt erg zwaar, maar we zijn er klaar voor - Ajayi Previous post 2026 WK-kwalificatie: Zuid-Afrikaanse wedstrijd wordt erg zwaar, maar we zijn er klaar voor – Ajayi
Voorbeschouwing: Nigeria tegen Zuid-Afrika Next post Voorbeschouwing: Nigeria tegen Zuid-Afrika