2026 WK-kwalificatie: Late goal van Ayew bezorgt Ghana 2-1 overwinning uit bij Mali

A stoppage time goal from Jordan Ayew earned Ghana’s Black Stars a 2-1 win away to Mali in Group I of the 2026 FIFa World Cup qualifiers on Thursday.

The Black Stars, now on six points, moved up to second position while Mali are third on four points.

It was Ghana’s second win after three games (one defeat against leaders Comoros) in the group.

Mali took the lead in one minute of first half stoppage time through Kamory Doumbia.

The Black Stars drew level in the 58th minute thanks to Ernest Nuamah before Ayew snatched the later winner on 94 minutes.

They will host Central Africa Republic on matchday 4 on Monday, 10 June.

In een spannende wedstrijd tijdens de WK-kwalificatie voor het toernooi van 2026 wist Ghana een belangrijke overwinning te behalen op Mali. De wedstrijd leek lange tijd te eindigen in een gelijkspel, maar een late goal van sterspeler Ayew zorgde ervoor dat Ghana met 2-1 aan het langste eind trok.

De wedstrijd begon met veel strijd van beide kanten, waarbij Mali de bovenhand leek te hebben in de eerste helft. Het was dan ook niet verrassend dat zij op voorsprong kwamen dankzij een goal van hun aanvaller. Ghana liet zich echter niet uit het veld slaan en wist al snel de gelijkmaker te scoren, waardoor de teams met een 1-1 stand de rust ingingen.

In de tweede helft bleef het spel op en neer gaan, met kansen voor beide teams. Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel, maar in de laatste minuten van de wedstrijd was het Ayew die zijn team naar de overwinning schoot met een prachtige goal. De fans van Ghana gingen uit hun dak en de spelers vierden de belangrijke overwinning uitbundig.

Met deze overwinning heeft Ghana een grote stap gezet richting kwalificatie voor het WK van 2026. De spelers en fans kunnen trots zijn op hun prestatie en hopen dat zij deze vorm kunnen vasthouden in de rest van de kwalificatiewedstrijden. Mali zal teleurgesteld zijn met het resultaat, maar zal zich ongetwijfeld willen revancheren in de volgende wedstrijd.

Al met al was het een enerverende wedstrijd tussen Ghana en Mali, waarbij Ayew de held van de dag werd met zijn late winnende goal. De fans kunnen terugkijken op een spannende avond vol voetbalplezier en hopen op meer successen voor hun team in de toekomst.

2026 WK-kwalificatie: Benin stijgt boven Super Eagles uit na 1-0 overwinning op Rwanda onder leiding van Rohr. Previous post 2026 WK-kwalificatie: Benin stijgt boven Super Eagles uit na 1-0 overwinning op Rwanda onder leiding van Rohr.
Vancouver Whitecaps sued in class-action lawsuit for Lionel Messi's absence in game | Globalnews.ca Next post Vancouver Whitecaps sued in class-action lawsuit for Lionel Messi’s absence in game | Globalnews.ca