2026 WK-kwalificatie: Het zou oneerlijk zijn om een technisch adviseur aan te stellen voor Finidi – Lawal

2026 WK-kwalificatie: Het zou oneerlijk zijn om een technisch adviseur aan te stellen voor Finidi - Lawal

Former Nigerian international, Dimeji Lawal has faulted the decision of the Nigeria Football Federation (NFF) to hire a technical adviser that the Super Eagles head coach, Finidi George, will work under as Nigeria hopes to revive their 2026 World Cup qualifiers.

Following the Super Eagles’ poor runs in the qualifying matches, the board of the NFF has resolved to employ an expatriate ‘Technical Adviser’ for the team weeks ahead of the 2025 AFCON qualifiers and the remaining World Cup qualifying matches.

This was part of the resolution reached at its meeting on Wednesday, June 12, 2024, in Hybrid Mode.

Read Also: Euro 2024: England Fans Are Free To Take Cannabis Than Smoking –Germany Police Warn

The foreign technical adviser, if appointed, would be Finidi George’s immediate boss. George was appointed as the substantive coach of the Super Eagles earlier in April.

However, in a chat with Completesports.com, Lawal stated that the NFF should have given the former Ajax star more time on the job.

“How will you tell a coach that you have already contracted to learn from another coach? Why can’t we wait for him to finish his contract before taking such a step? 

“You gave somebody a contract; he has only played two games, and you want to employ somebody else.

The Super Eagles have played three games and picked just three points, drawing against Zimbabwe, South Africa, and Lesotho and losing to Benin. 

The first two results were during Jose Peseiro’s time as Nigeria coach, while the recent two were with Finidi George as coach. 

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In de aanloop naar de WK-kwalificatie van 2026 is er discussie ontstaan over het idee om een technisch adviseur aan te stellen voor de Nigeriaanse voetballegende Finidi George en zijn voormalige teamgenoot Garba Lawal. Sommige critici beweren dat dit oneerlijk zou zijn ten opzichte van andere landen die zich voorbereiden op het toernooi, terwijl anderen juist van mening zijn dat het een slimme zet zou zijn om de kansen van Nigeria te vergroten.

Finidi George en Garba Lawal zijn beiden voormalige internationale voetballers die grote successen hebben behaald in hun carrière. Finidi speelde onder andere voor clubs als Ajax, Real Betis en Ipswich Town, terwijl Lawal bekendheid verwierf bij clubs als Roda JC en Elfsborg. Beiden hebben ook uitgebreide ervaring als internationale spelers voor Nigeria, met deelname aan meerdere Afrika Cup-toernooien en Wereldbekers.

Het idee om een technisch adviseur aan te stellen voor Finidi en Lawal is ontstaan vanwege hun expertise en kennis van het spel. Als adviseurs zouden ze kunnen helpen bij het ontwikkelen van tactieken, het scouten van talent en het motiveren van de spelers. Dit zou kunnen leiden tot een verbetering van het Nigeriaanse nationale team en een grotere kans op succes tijdens de WK-kwalificatie van 2026.

Echter, sommige critici stellen dat het aanstellen van een technisch adviseur voor slechts één land oneerlijk zou zijn ten opzichte van andere landen die zich voorbereiden op het toernooi. Zij beweren dat alle teams gelijke kansen zouden moeten hebben en dat het niet eerlijk zou zijn om één team een voordeel te geven door een adviseur aan te stellen.

Aan de andere kant zijn er ook mensen die van mening zijn dat het aanstellen van een technisch adviseur voor Finidi en Lawal juist een slimme zet zou zijn. Zij wijzen erop dat beide mannen over de nodige ervaring en kennis beschikken om het Nigeriaanse team naar een hoger niveau te tillen. Door gebruik te maken van hun expertise zouden de kansen van Nigeria op succes kunnen toenemen.

Al met al is het een complexe kwestie die vraagt om een zorgvuldige afweging. Het is belangrijk om rekening te houden met zowel de mogelijke voordelen als de potentiële nadelen van het aanstellen van een technisch adviseur voor Finidi en Lawal. Uiteindelijk zal het aan de Nigeriaanse voetbalbond zijn om een weloverwogen beslissing te nemen die in het belang is van het nationale team en zijn kansen op succes tijdens de WK-kwalificatie van 2026.

Waarschuwing van de Duitse politie: Engelse fans mogen cannabis gebruiken in plaats van roken tijdens Euro 2024 Previous post Waarschuwing van de Duitse politie: Engelse fans mogen cannabis gebruiken in plaats van roken tijdens Euro 2024
Top 10 Direct Baccarat Websites with the Most Players - Try Playing Baccarat Here! Next post Top 10 Direct Baccarat Websites with the Most Players – Try Playing Baccarat Here!