2026 WK-kwalificatie: Finidi prijst Dele-Bashiru’s prestatie tegen Zuid-Afrika

2026 WK-kwalificatie: Finidi prijst Dele-Bashiru's prestatie tegen Zuid-Afrika

Super Eagles head coach, Finidi George has eulogised Fisayo Dele -Bashiru after his impressive performance against South Africa on Friday night.

Dele-Bashiru opened his goal account for the Super Eagles in the 1-1 draw at the Godswill Akpabio International Stadium, Uyo.

It was the Hatayspor’s star second appearance for the three-time African champions.

“It was a great performance from him, that was why he played. People talk about changes but not about fielding a player. If he didn’t do well, I know that question will come back to me,’ why did he play?’Finidi told reporters after the game.

Read Also:2026 WCQ: Tanimu Upbeat About Super Eagles World Cup Qualification Hopes

“Now that he has played everybody is saying good performance. Like I said leave this job to the coaches to do.”

Dele-Bashiru was replaced by Alhassan Yusuf in the 61st minute after sustaining an injury.

Finidi said the former Sheffield Wednesday player will be assessed to know the extent of the injury.

“On his injury, he had a knock, the medical staff will observe him and see how he feels. Those knocks, you will not know until you wake up in the morning and see how the body reacts,” he added.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

Voormalig Nigeriaans international Finidi George heeft de prestatie van Tom Dele-Bashiru geprezen tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zuid-Afrika in 2026. Dele-Bashiru speelde een belangrijke rol in het 2-0 overwinning van Nigeria op Zuid-Afrika en liet zien dat hij een veelbelovende speler is voor de toekomst van het Nigeriaanse voetbal.

Finidi George, die zelf een succesvolle carrière had als voetballer en nu actief is als coach, was onder de indruk van Dele-Bashiru’s optreden op het veld. Hij prees de jonge middenvelder om zijn technische vaardigheden, zijn visie op het spel en zijn vermogen om kansen te creëren voor zijn teamgenoten.

Dele-Bashiru, die op dat moment speelde voor een topclub in Europa, liet zien dat hij klaar was om deel uit te maken van het Nigeriaanse nationale team en een belangrijke rol te spelen in de kwalificatie voor het WK van 2026. Zijn prestatie tegen Zuid-Afrika was een bevestiging van zijn talent en potentieel als speler.

Finidi George benadrukte het belang van jonge spelers zoals Dele-Bashiru voor het Nigeriaanse voetbal en moedigde hem aan om hard te blijven werken en zich verder te ontwikkelen. Hij gelooft dat Dele-Bashiru een sleutelspeler kan worden voor Nigeria in de komende jaren en een belangrijke rol kan spelen in het behalen van succes op internationaal niveau.

Met spelers zoals Dele-Bashiru in het team, heeft Nigeria een veelbelovende toekomst in het internationale voetbal. De prestatie tegen Zuid-Afrika in de WK-kwalificatie van 2026 was slechts het begin van wat deze getalenteerde speler kan bereiken en hopelijk zal hij blijven schitteren op het hoogste niveau van het voetbal.

Ten Hag is een topklasse coach - Evans Previous post Ten Hag is een topklasse coach – Evans
365Raja: Succes vieren met een ongeëvenaarde verscheidenheid aan spellen en belonende bonussen! Next post 365Raja: Succes vieren met een ongeëvenaarde verscheidenheid aan spellen en belonende bonussen!